Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A kenhető vízszigetelést neked is érdemes kipróbálni!

A kenhető vízszigetelést neked is érdemes kipróbálni!

A lakásfelújítás során szükség lehet arra, hogy a felületeket megóvjuk a víztől és annak negatív hatásaitól. Erre remek alternatíva lehet a kenhető vízszigetelés, amit nagyon sokoldalúan, kültéren és beltéren is lehet használni. 

Legyen szó a fürdőszoba vagy a terasz felújításáról, ez a vízszigetelési eljárás hatékony megoldást kínálhat. Sőt, bizonyos termékek még akár a lapos tetők önálló vízzáró szigetelésére, illetve ponyvák, napernyők, kerti sátrak felújítására is alkalmasak. 

A kenhető vízszigeteléseket az alapozó festékek termékkategóriában találod, de ha rendelés előtt egy kicsit többet is szeretnél tudni ezekről a termékekről, akkor tarts velünk, ebben az írásunkban ugyanis górcső alá vesszük őket.

Mi az a kenhető vízszigetelés?

Mindenekelőtt arról érdemes beszélni, hogy mi is az a kenhető vízszigetelés, sokan ugyanis nem biztos, hogy tisztában vannak vele. Bár ma már egyre többen ismerik, és használják, vannak, akik még nem próbálták, és talán még nem is hallottak róla.

Ez lényegében nem más, mint egy olyan technológia, melynek során a vízszigetelő anyag folyékony formában kerül felvitelre. A felkenése után pedig szilárd, tartós vízhatlan réteget képez, ezáltal megóvva a felületet a víztől és annak negatív hatásaitól.

Milyen előnyei vannak?

A kenhető vízszigetelés meglehetősen nagy népszerűségnek örvend a kezdő és a már tapasztaltabb lakásfelújítók körében is, ami nem meglepő azt tekintve, hogy milyen sok előnye, pozitív tulajdonsága van.

Kezdjük rögtön azzal, hogy ezek a termékek nagyon egyszerűen, könnyen használhatók, ugyanis csak annyi a dolgunk, hogy egy ecsettel, hengerrel vagy szóróberendezést használva felvisszük a leszigetelni kívánt felületre.

Számos anyagon alkalmazhatóak, többek között például téglán, betonon, kerámián, cserépen, üvegen, csempén vagy zsindelyen. Kül- és beltéren is jó szolgálatot tesznek, például a fürdőszoba vagy a terasz felújításakor. Egyedül víz alatti felhasználásra nem javasoltak.

A kenhető vízszigetelő anyagok jól megtapadnak az alapfelületen, aminek hatására megbízhatóan megakadályozzák a víz bejutását. A megszilárdulásukat követően nagyon ellenállóak, és hosszú élettartamú védelmet tudnak nyújtani.

A Valmor Aqua-Tech használata

A Valmor Aqua-Tech kenhető vízszigetelés remek példa arra, hogy mennyire széleskörűen alkalmazható ez a technológia. Szinte bármilyen építőanyagra felhordható a téglától kezdve a csempéken, porszórt lemezeken át egészen a nemes vakolatokig. Akár még műanyagon, fémen és faanyagon is nagy hatékonysággal használható. Lényegében tehát otthonunk bármely pontját megóvhatjuk a nedvesség ellen.

A használat előtt alaposan elő kell készíteni a felületet tisztítással, portalanítással, illetve a zsíros szennyeződések eltávolításával. Ha nedvszívó képességgel nem rendelkező anyagon dolgozunk, akkor azt csiszolással érdesíteni kell. 

Nagyon fontos, hogy csak +10 Celsius fok felett használjuk úgy, hogy a felület hőmérséklete legfeljebb 25 Celsius fok. Több rétegben dolgozzunk vele, és ügyeljünk arra, hogy egyenletes rétegben fessünk.

Látható tehát, hogy a kenhető vízszigetelés valóban egy nagyon sokoldalúan és egyszerűen használható eljárás, ami szinte az otthonunk bármely pontján megoldást tud nyújtani a víz elleni védelemre. A webshopunk kínálatában a Valmor Aqua-Tech kenhető vízszigetelés fehér és világosszürke színben is elérhető.