A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Elfogadom" gombra kattintással. Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatkezelési tájékoztató

Amiről gyakran megfeledkezünk a festés előkészületeinél: a festékes vödör!

Amiről gyakran megfeledkezünk a festés előkészületeinél: a festékes vödör!

Amikor hosszas mérlegelés után megszületik az elhatározást, hogy akkor nekiállunk, és kifestjük a teljes otthonunkat vagy csupán egy-két helyiséget, akkor legtöbbször csak a színválasztással vagyunk elfoglalva. Persze rendkívül fontos, hogy milyen színű, milyen árnyalatú lesz a fal, erre is kell időt szánni, de sajnos sokan elfeledkeznek az olyan kellékek jelentőségéről, mint a festékes vödör.

Sőt, még a festékes üzletek tanácsai is jobbára arról szólnak, hogy milyen festéket válasszunk, miért és hogyan alapozzunk, hogyan számoljuk ki a szükséges festékmennyiséget, így aztán nem meglepő, ha maguk a vásárlók is másodlagos teendőnek tartják a kiegészítő termékek, a kellékek és az eszközök beszerzését. Mai cikkünkben ezért annak eredünk utána, hogy mi kerüljön fel az előkészületek során a bevásárlólistánkra.

Nézzük csak a kellékeket!

Talán nem mondunk újat azzal, hogy a festéshez azért szükségünk lesz néhány dologra, így mielőtt felkerekednénk, hogy beszerezzük a festékeket, nézzünk körül otthon, hogy a következő festő és tapétázó szerszámok közül miből van nekünk és miből nincs.

Az előkészítési, alapozási folyamat során szükség lesz csiszolópapírra, spatulára, glettvasra és spaklira.
A festést egyéni döntés alapján vagy ecsettel, vagy hengerrel csinálhatjuk, ehhez is minden kellék kapható a kínálatunkban.
Festékedények, festékes vödrök és lehúzórácsok sem maradhatnak ki a listából, hiszen velük jóval tisztábban, egyszerűbben fogunk tudni dolgozni!

Amint látjuk, elég eszközigényes dolog a festés, ha viszont jól akarjuk csinálni, akkor nem spórolhatjuk meg ezeket.

Mert a festékes vödör minőségén és alakján, illetve a méretén nagyon sok múlik!

Sokszor képesek vagyunk elbagatellizálni a kisebb dolgok jelentőségét. Pedig a festés során a kiválóan végzett munkának a titka csak részben a festék, a siker többi része a kellékeken múlik.

Éppen ezért nem szabad megelégedni szedett-vedett áthidaló megoldásokkal, így például egy kiszuperált felmosóvödör közel sem ideális választás festékes vödörnek, ahogy random rácsokat sem kezdünk el festőrácsként használni.

Hiszen gondoljunk csak bele, a webshopunk kínálatában is kapható 8 literes festékes vödör például célzottan úgy lett kidolgozva formája szerint, hogy az a lehető legergonomikusabb legyen a festést végzők számára. Persze nincs ez másként a többi kellékkel sem, amelyek szakemberek tapasztalatai alapján, hosszas kísérletezgetések után lettek kifejlesztve.

Mindezt nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy festés során igénybe vett szerszámok és kellékek valóban elősegítsék azt, hogy minél minőségibb munka kerüljön ki akár a mesteremberek, akár a laikusok kezei alól.

Ez is egy szakma!

Mivel sokan saját maguk látnak neki a festési munkálatoknak – előre megfontoltan spórolási szándékkal –, ezért a többség hajlamos azt hinni, hogy maga a festés-mázolás nem egy külön szakma. Pedig de! Méghozzá nem véletlenül, hiszen számtalan faltípus létezik, és mindegyik más és más bánásmódot kíván meg, más anyagot kedvel. 

Persze nem mindenki tanulja ezt az iskolában, van, amikor maga az élet vezet rá minket arra, hogy mit és hogyan kellene csinálni. Sőt, ha ügyesen választunk üzletet, akkor akár a szakképzett eladók tudására is számíthatunk. Nincs ez másként nálunk sem, így ha elakadnál a vásárlási folyamat vagy épp a tervezés során, akkor fordulj hozzánk bizalommal!