Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Falfestéshez ötletek, ha egy kis változatosságra vágysz

Falfestéshez ötletek, ha egy kis változatosságra vágysz

Időnként előfordul, hogy megunjuk azokat a színeket, mintákat, amik az otthonunk falait díszítik. Semmi gond! A falfestéshez ötletek egész tárházából választhatunk, ha kicsit változatosabbá, különlegesebbé szeretnénk tenni őket.

Csak egy kis kreativitásra és kézügyességre van szükség ahhoz, hogy profi végeredményt érhess el. Na meg persze nem árt előre kitalálni, hogy pontosan milyen technikával is szeretnél dolgozni. Ezután már csak a minőségi beltéri festékek beszerzéséről kell gondoskodnod. Még szerencse, hogy nálunk megtalálod őket!

Ebben a bejegyzésünkben hozunk néhány szuper ötletet falfestéhez, hogy legyen miből válogatnod, inspirálódnod. Olyan tippeket mutatunk, amik nagyon egyszerűen megvalósíthatók, mégis elképesztően ütős hatást lehet elérni velük.

A falfestéshez ötletek sokasága vár, például fess maszkolószalaggal!

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy valami igazán kreatívat alkoss, ha a fal egy részét csíkokban leragasztod maszkolószalaggal. A szabadon maradó területekre pedig olyan színű festékeket viszel fel, amik szépen passzolnak egymáshoz.

A módszer nagyon egyszerű, hiszen csak ki kell találnod hogy fussanak a vonalak és milyen geometriai mintákat alkossanak a végén. Ezt követően már csak a fal leragasztása és a festés van hátra. A végén húzd le a maszkolószalagot, és kész is vagy! Csak arra figyelj, hogy mindig a világosabb színre vidd fel a sötétebb festéket! 

A Héra Clean&Style beltéri falfesték remek választás, ha ezt a technikát választod. Rengeteg előnyös tulajdonsága van, amellett ugyanis, hogy dörzsálló, még mosható és fertőtleníthető is. A felvitt festékrétegek matt hatásúak lesznek, és tartós, ugyanakkor kiváló lég- és páraáteresztő bevonatot képeznek a falon. Sok finom színben érhető el, többek között irish coffee, homokdűne, zuzmó és delfin árnyalatban is választható.

Egy igazán merész ötlet: csurgass festéket a falra!

Az előzőnél egy kicsit bátrabbnak kell lenned, ha a festékcsurgatás mellett döntesz. Ez sem bonyolultabb művelet, csak rá kell folyatnod a festékeket a falra, de azért nem árt néhány dologra odafigyelni.

Fontos, hogy az alapszín világos, lehetőség szerint fehér legyen, a kiválasztott festékek pedig legfeljebb három különböző árnyalatúak legyenek. Érdemes a megszokottnál nagyobb arányban higítani őket, így ugyanis könnyebben megfolynak. Csurgatáskor pedig mindig hagyj elég helyet a vonalak között! Miután egy-egy festékcsík lefolyt, nézd meg a művedet messzebbről is, hogy végül szép legyen az összhatást.

Fess mintákat szabad kézzel vagy sablonnal!

Végül pedig egy szabad kézzel megvalósítható ötletet hoztunk, amivel szintén nagyon különleges hatást tudsz elérni. Érdemes egy kicsit elmélázni azon, hogy milyen motívum illik jól a szobához. Lehet az például egy álomfogó, virág, fa vagy egy állatfigura, ha a gyerekszoba falára alkotsz. Ez esetben is fontos szabály, hogy világos alapszínre dolgozz sötétebb festékekkel!

Ha nem vagy biztos a kézügyességedben, vagy mindenképp biztosra szeretnél menni, akkor használhatsz sablonokat is a festéshez. Te magad is elkészítheted őket, de vásárolhatsz is néhányat például egy kreatív boltban. Ha ezt a megoldást választod, akkor csak át kell festened a mintákat.

Ugye milyen izgalmas, hogy milyen sokféle technikával dolgozhatsz? Elsőre talán merésznek tűnik a gondolat, hogy szabadjára engedd a fantáziádat, és bátran bánj a festékkel, de hidd el megéri! Ne feledd, nálunk megtalálod azokat az alapanyagokat, eszközöket, amikkel gyönyörűen megvalósíthatod a falfestés ötleteket.