Kérjük engedélyezze a javascript használatát!

Soriton Plusz fagyálló burkolatragasztó 2kg

Soriton Plusz fagyálló burkolatragasztó 2kg

950.- Ft
Fal-és padlóburkoló csempék, mettlachi, kerámia és mozaiklapok ragasztására használható kül-és beltérben, vízszintes és függőleges beton vagy vakolt felületen, átlagos (normál) igénybevétel esetén.

Választott szín:

db

Termékkód:

Általános tulajdonságok
A Soriton Plusz fagyálló burkolatragasztó cementet, kötéstulajdonságokat javító műanyag diszperziós port, osztályozott kvarchomokot és egyéb adalékanyagokat tartalmazó szárazhabarcs. A gyártás során optimalizált összetételű keverékhez bármilyen további adalékanyag hozzáadása tilos és káros.
Alkalmazási terület
Falburkoló csempék, mettlachi, kerámia és mozaik burkolólapok ragasztására használható kül- és beltérben, vízszintes és függőleges, beton vagy vakolt felületeken átlagos igénybevétel esetén. Az átlagosnál nagyobb igénybevételű felületekhez, fűtött padlóburkolathoz, kerti medencék burkolásához nem javasolt, erre a célra a Soriton F termékünk ajánlott.
Felhasználási útmutató
A ragasztandó felület tiszta, zsír, por és laza részektől mentes legyen. Az alapfelület, az anyagok és a levegő hőmérséklete legalább +5°C legyen. A száraz, erősen szívóképes felületet célszerű előnedvesíteni, vagy mélyalapozóval (pl. Soripon alapozó, Toscana univerzális alapozó) előkezelni.
Burkolatragasztó elkészítése: Az előírt mennyiségű vízhez keverés közben adjuk a poranyagot, – pl. 5,2 – 6,0 liter vízhez 25 kg (1 zsák) ragasztót – homogenizáljuk, majd kb. 10 perc pihentetés után újra keverjük át. A kész ragasztóhabarcs könnyen felhordható anyag.
Burkolatragasztó felhordása: A megkevert ragasztó felhasználhatósági ideje 20°C-on kb. 2 óra. A ragasztóhabarcsot fogazott glettvassal kell egybefüggően (nem foltszerűen) felhordani a burkolandó felületre. A burkolólapokat előzetes áztatás nélkül a felkent habarcsba kell illeszteni. Padlólapoknál, nehéz burkolólapoknál a teljes felületű ragasztás érdekében a lapok hátoldalát is kenjük be vékonyan ragasztóval. Egyszerre csak akkora felületre hordjuk fel a ragasztót, amekkorát kb. 25-30 percen belül (a ragasztó bőrösödésének megkezdődése előtt) burkolni tudunk.
A ragasztó ágyazat vastagsága a felület egyenletességétől és a burkolólap hátoldali profiljától függően 2,0-3,0 mm. Jó minőségű burkolat készítéséhez teljes felületen történő ragasztást és célszerűen távtartókkal nyitott hézagképzést kell alkalmazni. Falon 2-3mm, padlón 3-7mmes mozgási-tágulási hézagot célszerű kialakítani. A műanyag távtartókat a ragasztó megkötése után feltétlenül el kell távolítani. A munkaeszközökről és a burkolólapokról a meg nem kötött habarcs vízzel eltávolítható.
A Soriton Plusz habarccsal ragasztott burkolat falon 24, padlón 48 óra múlva rugalmas fugázóanyaggal hézagolható (pl. Sorifit Flex). A fugázás elkészülte után, újabb 24 óra múlva a felület járható. A kész burkolatot kb. 2 hétig fagyhatás nem érheti. (A megadott értékek 60% relatív páratartalom mellett, 20°C-ra vonatkoznak.)
Anyagszükséglet: kb. 1,5 kg Soriton Plusz poranyag/m2/mm. Szükséges rétegvastagság az alapfelülettől és a burkolólap profilozottságától függően 2-3 mm. (3,2-5,0 kg/m2)
Műszaki paraméterek
Porkeverék
Színe: szürke
Laza halmazsûrûség (kg/m3): 1200-1400
Nedvességtartalom (tömeg%): max. 0,1
Ragasztó habarcs keverõvíz igény: 2,1-2,4 liter/10kg por
bedolgozhatóság (20°C-on): max. 2 óra
nyitott idõ, bõrösödés kezdete: 30 perc
kémhatás (elõírt vízzel keverve): lúgos
felhasználható: +5°C felett
Megkötött habarcs

Tapadószilárdság: ≥ 0,5 N/mm2

Egységár 475 Ft/kg
Súly 2020 g

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

* A feliratkozással elfogadja az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.