Kérjük engedélyezze a javascript használatát!

Fehér falfesték az örökzöld elegancia nevében

Manapság sokan döntenek úgy, hogy néhány szobát – elsősorban a nappalit, ebédlőt, vendégszobát, irodát –, sőt, gyakran a teljes belső tér falát kizárólag fehér színre festik. Természetesen mindez egyéni ízlés és döntés függvénye, ugyanakkor a Marie Kondo által képviselt letisztultság és összeszedettség, a modern minimalizmus iránti rajongás ugyancsak hatással lehetnek a végső elhatározásunkra. 

Amennyiben voksunkat eltántoríthatatlanul a klasszikus és örökzöld fehér elegancia mellett tennénk le – a falszínt illetően – érdemes a lehető legjobb minőségben fellelhető fehér falfesték beszerzésén töprengenünk. Webshopunkban kiváló fedőképességgel rendelkező, pára- és légáteresztő, igényes falmegjelenést biztosító prémium bel- és kültéri fehér falfesték közül választhatja ki mindenki az elvárásaihoz leginkább illeszkedő példányt. Termékkínálatunkban az érdeklődők akár a 2014-es év folyamán a Magyar Termék Nagydíját is elnyert Platinum egyrétegű beltéri fehér falfestéket is beszerezhetik. 

 

Amiért a fehérre festett falak méltán szerepelnek a klasszikus elegancia lajstromán

A fehér falszínt illetően szinte megelevenedik lelki szemeink előtt a skandináv, japán és görög épületek fehér eleganciája, tiszta minimalizmusa, és a túlnyomórészt kézzel készített textíliákkal, valamint műalkotásokkal való ellensúlyozás gesztusa, harmóniateremtő mibenléte. Ha az áruházak, webshopok polcairól a legsűrűbben a fehér falfesték kerül be a kosárba, az – többek között – a következő tényezőkkel magyarázható:

  • a fehérben tündöklő falak könnyebben megmunkálhatók, sokoldalúak

  • üde, friss atmoszférát teremthetünk ezáltal a falszín által

  • biztosak lehetünk abban, hogy a fehér szín nem megy ki a divatból

  • a fehér falfesték által tiszta és esztétikus felületeket varázsolhatunk magunk köré

  • ideális hátteret biztosít a különféle lakásdíszítő tárgyak fel-, illetve elhelyezéséhez (legyen szó akár fényképekről, festményekről, berendezési tárgyakról stb.)

  • a fehér falszín által megteremthetjük a tágasabb térben leledzés illúzióját, előnyét 

  • a fehér falak ölelésében merészebbek lehetünk a színesebb és élénkebb darabok elhelyezését illetően

  • a fehér falfesték ideális alapmegoldást kínál arra, ha a jövőben mégis kedvet kapnánk a falak átfestésére, ugyanakkor kérdés, hogy: valóban felmerül-e bennünk a falszínváltoztatás szándéka?

 

Noha a színek jelentése és szimbolikája kultúránként eltérő lehet – mely alól a fehér szín, jelen esetben pedig a fehér falfesték és falszín sem kivétel –, mégis van néhány metszéspont, mely színpszichológiai szemszögből mérvadónak bizonyulhat. A fehérre festett falak amellett, hogy világos teret igéznek maguk köré, ugyanakkor tértágító ismérvekkel is fel vannak vértezve, frissességet és tisztaságot tükröznek. És bár a fehér fal a maga steril vonásai okán sokakban az egészségügyi intézmények atmoszféráját idézheti, mégis a belsőépítészetben előszeretettel használják, főként azért, mert kiválóan párosítható a fából, üvegből, textilből és fémből készült darabokkal. 

Amennyiben Ön is fehér színben pompázva szeretné viszontlátni otthonát, nézzen körül webshopunk fehér falfesték kínálata között, és lelje meg az ízléséhez, elvárásaihoz leginkább igazodó festékpéldányt!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

* A feliratkozással elfogadja az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.