Kérjük engedélyezze a javascript használatát!

Színezd újra, színezd újra… otthonod falait minőségi, színes falfestékkel

Hangulatfokozás és otthonszépítés egyénre szabott falszín-terápiával 

 

Létezik a kommunikációnak egy olyan speciális eszköze, amely hatással van az emberek kedélyállapotára, érzéseire és aktuális viselkedésére egyaránt, mi több: bizonyos élettani reakciókat is képes kiváltani – példaképpen: hirtelen megnövekedik a vérnyomás. Igen, ez a szín!

Azt már jónéhány pszichológiai kutatás is megerősítette, hogy bizonyos színűre festett falak óhatatlanul befolyásolják a helyiségben tartózkodók általános hangulatát. Mindezen ismérveket figyelembe véve nem meglepő, ha a színpszichológia eredményeit egyre több területen érvényesítik – a művészeti alkotásoktól a marketingen át a formatervezésig. 

Amennyiben lakásvásárlás, lakásfelújítás előtt áll, nagy a valószínűsége annak, hogy a fehér színű falak örök eleganciájának néhány szobában való érvényesítése mellett a színes falfesték kínálta lehetőségeket sem hagyja ki a sorból. Sokan a gyerekszobát varázsolják mesevilágot idéző színpompás birodalommá, ahol a kreativitás a formákban és színekben is megmutatkozik. Ugyanakkor az olyan közös együttlétre, társalgásra, játékra lehetőséget kínáló terekben is, mint példaképpen a nappali, készek élni a falszín-kommunikáció megoldásával. 

Noha a színes falfesték kiválasztása elsősorban egyéni választásunk függvényeként tartható számon, melyet nagyrészt szubjektív színérzékelésünk befolyásol, mégis léteznek olyan színhatások, melyek általános jelentéssel és értékkel vannak felruházva. Gondoljunk a meleg és hideg színek által kiváltott érzésekre, avagy a szimbólumokra. Más emóciókat mozgatnak meg az olyan meleg színek, mint a sárga, a narancs és a vörös, mint a kék, lila és a zöld hideg színváltozatok. Nem beszélve az emlékekkel való egybefonódottságukról, melyek ugyancsak széles skálán mozoghatnak, és egyénenként igencsak eltérőek lehetnek. 

Az ősi egyiptomi és kínai kultúrában már felfedezték és alkalmazták a gyógyításban a napjainkban is nagy népszerűségnek örvendő, főként az alternatív gyógyászatban használt színterápiát.

Némi odafigyeléssel és a megfelelő színes falfesték kiválasztásával magunk is élhetünk e remek módszerrel. Ha a vörös szín és árnyalatai nyerik el leginkább a tetszésünket az nem véletlenszerű, hiszen ezen erőteljes, energikus színről tudvalévő, hogy stimulálja az elmét. Próbálja ki a Magyar Termék Nagydíjban részesült Platinum egyrétegű beltéri festék meggybordó, pipacs fukszia vagy habszekfű színes falfesték barátságos, melegséget árasztó árnyalatait

Amennyiben tudatában vagyunk azzal, hogy a színes falfesték választásával a vizuális élmény nyújtásán és megélésén túl jóval többet kívánunk kommunikálni, akkor azzal is tisztában lehetünk, hogy az egyéni ízlésünket, személyiségünk néhány vonását ugyancsak „kivetíthetjük” otthonunk falszíneire. Ha a narancs színben leljük leginkább kedvünket, és falainkat is szívesen látjuk viszont ebben a különleges színbe öltöztetetten, azt az üzenetet közvetíthetjük, hogy egyensúlyban vagyunk önmagunkkal, ugyanakkor tele vagyunk életerővel és lelkesedéssel. Látta már a webshopunkban is megtalálható, remek fedőkapacitással rendelkező, az otthonunk belső tereinek igényes megjelenést garantáló Héra falfesték sütőtök, mázsárga, lépesméz, vagy éppenséggel a maracuja színeit

 

Vigyünk színt az életünkbe… prémium színes falfestékek széles választéka áll a rendelkezésünkre mindennek megvalósítása érdekében

 

Az emberek esztétikai igénye, a környezet otthonossá, kényelmessé, kellemessé formálásának óhaja már a több ezer éve élt barlanglakó őseink életében is megmutatkozott. A szépség iránti vágyunk olykor elválaszthatatlan a változatosság iránti sóvárgásunktól, és mindez nem korlátozódik a ruhatárunk időközönkénti frissítésére. Bizonyára megéltünk már néhány olyan pillanatot, amikor betoppanva a személyes szféránkat jelölő mini birodalmunkba, az a gondolat vált dominánssá bennünk, hogy: ideje egy kis színmódosítást abszolválnunk a falak tekintetében

A festés, illetve átfestés amellett, hogy elfedi az addigi falhiányosságokat, még vonzóbbá, frissebbé, üdébbé, előnyösebbé és nem utolsó sorban értékesebbé is teszi a belső teret. 

A webshopunkban fellelhető színes falfesték felhozatalban Ön is fellelheti az ízléséhez, egyéni elvárásaihoz igazodó legmegfelelőbb változatot. 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

* A feliratkozással elfogadja az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.