Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lég és Pára áteresztő festékek

Többek között a beltéri hőmérséklet, a páratartalom, illetve a levegőminőség is nagymértékben meghatározza azt, hogy mennyire érezzük komfortosan magunkat az otthonunkban. A lég- és páraáteresztő festékek használatával sokat tehetünk azért, hogy a falak megfelelően tudjanak “lélegezni”, ennek köszönhetően pedig a belső terek levegője minden tekintetben ideális legyen számunkra.

Ebben a termékkategóriában azokat a festékeket találod, melyek kiváló lég- és páraáteresztő képességgel rendelkeznek. Ezáltal pedig hatékonyan meg tudják akadályozni az olyan folyamatokat, mint amilyen például a falak penészesedése vagy a hőhíd kialakulása.

Rendezés:

A webshopunkat azzal a küldetéssel hoztuk létre, hogy segítsük a kezdő és a már tapasztaltabb lakásfelújítók munkáját is azáltal, hogy egy helyen minden szükséges alapanyagot és munkaeszközt megtalálnak.

Az egyik legnagyobb termékkategóriánk a minőségi beltéri festékek, de azok mellett kültéri festékeket, tapétákat, díszléceket, szerszámokat, vakolatokat, glettanyagokat, aljzatkiegyenlítőket, munkaruhákat és védőeszközöket is kínálunk.

Mielőtt bemutatnánk az általunk kínált lég- és páraáteresztő festékeket, nézzük hol és miért fontos ezeknek a termékeknek a használata!

A lég- és páraáteresztő festékek szerepe

A lakásban történő tevékenységek hatására pára képződhet a belső terekben, ami ha nem tud távozni, akkor lecsapódik a falakon. Ez nedvesedést, azaz nyirkos falfelületeket eredményez, ahol előszeretettel indul el a - számunkra több szempontból is kedvezőtlen - penészesedés folyamata.

Különösen a vizes helyiségekre, például a konyhára és a fürdőszobára jelent ez veszélyt, ahol ha lég- és páraáteresztő festékekkel festjük le a falakat, akkor elkerülhetjük a nedvesedést és a penész megjelenését.

A téma kapcsán érdemes beszélnünk a hőhíd jelenségéről is, ami sok épületszerkezeti elemnél kialakulhat a hiányos vagy nem megfelelő hőszigetelés miatt. Ezeken a pontokon hideg érzetűek lesznek a falak, és jelentős mennyiségű hő “elveszhet”.

A kiváló lég- és páraáteresztő képességgel rendelkező festékek segítenek csökkenteni a hőveszteséget és a kellemetlen hideg érzetet ezeken a falfelületeken.

Milyen lég- és páraáteresztő festékeket kínálunk?

Ebben a termékkategóriában is kizárólag magas minőségű, márkás készítményeket kínálunk, melyeket a Héra, a Trilak, a Polifarbe, illetve a Festékbázis gyárt.

Amellett, hogy ezek a festékek kiválóan engedik “lélegezni” a falakat, különleges tulajdonságokkal is rendelkeznek. Vannak például foltálló, penészgátló, illetve hőtükör festékek is, amik célzott megoldást tudnak adni egy-egy problémára.

A kiszerelés és a szín tekintetében is nagy a választék, így mindenki könnyedén megtalálhatja az általa keresett termékeket. Az olyan különleges színek is elérhetőek, mint amilyen például a babérmeggy, a bronz, az avokádó vagy a babarózsa.

Hogyan találod meg az általad keresett színárnyalatot?

A lég- és páraáteresztő festékek is többféle árnyalatban érhetőek el, ami lehetőséget ad arra, hogy az egyéni igényeidnek, ízlésednek megfelelő kinézetet adj a falaknak.

Bal oldalon a “Termék szűrés” felirat alatt meg tudod adni, hogy melyik színű festékek jelenjenek meg a találati listában. Ehhez nem kell más tenned, csak bepipálni az adott árnyalat melletti jelölőnégyzetet. Ha már valamelyik festék adatlapján vagy, akkor pedig jobb oldalt jelennek meg azok a színek, amik közül választhatsz.

Ha szükséged van segítségre, vagy kérdésed van, akkor bátran keress fel minket, készségesen segítünk színt választani vagy eligazodni a festékek között!