A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Elfogadom" gombra kattintással. Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatkezelési tájékoztató

Lég és Pára áteresztő festékek

Többek között a beltéri hőmérséklet, a páratartalom, illetve a levegőminőség is nagymértékben meghatározza azt, hogy mennyire érezzük komfortosan magunkat az otthonunkban. A lég- és páraáteresztő festékek használatával sokat tehetünk azért, hogy a falak megfelelően tudjanak “lélegezni”, ennek köszönhetően pedig a belső terek levegője minden tekintetben ideális legyen számunkra.

Ebben a termékkategóriában azokat a festékeket találod, melyek kiváló lég- és páraáteresztő képességgel rendelkeznek. Ezáltal pedig hatékonyan meg tudják akadályozni az olyan folyamatokat, mint amilyen például a falak penészesedése vagy a hőhíd kialakulása.

Rendezés:

A webshopunkat azzal a küldetéssel hoztuk létre, hogy segítsük a kezdő és a már tapasztaltabb lakásfelújítók munkáját is azáltal, hogy egy helyen minden szükséges alapanyagot és munkaeszközt megtalálnak.

Az egyik legnagyobb termékkategóriánk a minőségi beltéri festékek, de azok mellett kültéri festékeket, tapétákat, díszléceket, szerszámokat, vakolatokat, glettanyagokat, aljzatkiegyenlítőket, munkaruhákat és védőeszközöket is kínálunk.

Mielőtt bemutatnánk az általunk kínált lég- és páraáteresztő festékeket, nézzük hol és miért fontos ezeknek a termékeknek a használata!

A lég- és páraáteresztő festékek szerepe

A lakásban történő tevékenységek hatására pára képződhet a belső terekben, ami ha nem tud távozni, akkor lecsapódik a falakon. Ez nedvesedést, azaz nyirkos falfelületeket eredményez, ahol előszeretettel indul el a - számunkra több szempontból is kedvezőtlen - penészesedés folyamata.

Különösen a vizes helyiségekre, például a konyhára és a fürdőszobára jelent ez veszélyt, ahol ha lég- és páraáteresztő festékekkel festjük le a falakat, akkor elkerülhetjük a nedvesedést és a penész megjelenését.

A téma kapcsán érdemes beszélnünk a hőhíd jelenségéről is, ami sok épületszerkezeti elemnél kialakulhat a hiányos vagy nem megfelelő hőszigetelés miatt. Ezeken a pontokon hideg érzetűek lesznek a falak, és jelentős mennyiségű hő “elveszhet”.

A kiváló lég- és páraáteresztő képességgel rendelkező festékek segítenek csökkenteni a hőveszteséget és a kellemetlen hideg érzetet ezeken a falfelületeken.

Milyen lég- és páraáteresztő festékeket kínálunk?

Ebben a termékkategóriában is kizárólag magas minőségű, márkás készítményeket kínálunk, melyeket a Héra, a Trilak, a Polifarbe, illetve a Festékbázis gyárt.

Amellett, hogy ezek a festékek kiválóan engedik “lélegezni” a falakat, különleges tulajdonságokkal is rendelkeznek. Vannak például foltálló, penészgátló, illetve hőtükör festékek is, amik célzott megoldást tudnak adni egy-egy problémára.

A kiszerelés és a szín tekintetében is nagy a választék, így mindenki könnyedén megtalálhatja az általa keresett termékeket. Az olyan különleges színek is elérhetőek, mint amilyen például a babérmeggy, a bronz, az avokádó vagy a babarózsa.

Hogyan találod meg az általad keresett színárnyalatot?

A lég- és páraáteresztő festékek is többféle árnyalatban érhetőek el, ami lehetőséget ad arra, hogy az egyéni igényeidnek, ízlésednek megfelelő kinézetet adj a falaknak.

Bal oldalon a “Termék szűrés” felirat alatt meg tudod adni, hogy melyik színű festékek jelenjenek meg a találati listában. Ehhez nem kell más tenned, csak bepipálni az adott árnyalat melletti jelölőnégyzetet. Ha már valamelyik festék adatlapján vagy, akkor pedig jobb oldalt jelennek meg azok a színek, amik közül választhatsz.

Ha szükséged van segítségre, vagy kérdésed van, akkor bátran keress fel minket, készségesen segítünk színt választani vagy eligazodni a festékek között!