Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Penészgátló festékek és folttakarók

Vannak olyan falfelületek, amik az átlagosnál jobban ki vannak téve a penészesedés veszélyének. A problémára remek megoldást nyújtanak a penészgátló festékek és folttakarók. Különösen azok a helyiségek érintettek, ahol magas a páratartalom és nem megfelelő a szellőzés. Tipikusan ilyen például a konyha, a fürdőszoba és a pince. 

A penészesedés tulajdonképpen nem más, mint a penészgombák megjelenése és elterjedése a falakon. A jelenség rontja az épület esztétikáját, valamint az élhetőségét is negatívan befolyásolja, a kellemetlen szag és az egészségkárosító hatás révén.

Rendezés:

Webshopunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy minden fontos alapanyaggal és munkaeszközzel ellássuk a házfelújítókat. Az egyik legnagyobb termékkategóriánk a beltéri falfestékek, ahol sokféle speciális tulajdonságokkal rendelkező alapanyagot megtalálsz. Itt gyűjtöttük össze azokat a festékeket is, amik megakadályozzák a különböző mikroorganizmusok (baktérium, gomba) szaporodását a falakon.

Miért fontos a penészgátló festékek és folttakarók használata?

A penészgombák előszeretettel telepednek meg olyan környezetben, ami hajlamos a nedvesedésre. Ez pedig tulajdonképpen bármelyik magas páratartalmú helyiségre elmondható, hiszen a pára nem más, mint a levegőben jelentkező nedvesség.

A levegő páratartalma már akkor is nő, ha ott tartózkodunk, amihez hozzájön még a mosott ruhák teregetése, a fürdővíz megengedése vagy az ebéd főzése. A pára előbb vagy utóbb lecsapódik a falakon, ezzel azok nedvesedést okozva. Ettől kezdve pedig már csak idő kérdése, hogy mikor alakul ki a penész.

A penészgátlók olyan festékek, amik speciális receptúra alapján készülnek. Olyan vegyületeket tartalmaznak, amik révén növelik a falak pára- és légáteresztő képességét, ezzel megakadályozva a vizesedést és a penészképződést.

A folttakarók pedig olyan magas tapadású, nagy sűrűségű termékek, amik bármilyen foltra könnyen rátapadnak ezzel teljes egészében elfedve őket. Kiválóan használhatók azokon a falfelületeken, ahol a penész eltávolítása után foltok maradtak.

Nagy hatékonyságú, fehér színű penészgátlók a Valmortól

A kínálatunkban megtalálod a Bioactive penészgátló festéket, ami standard, illetve prémium változatban kapható. Ezek a termékek antimikrobális hatással rendelkeznek, aminek köszönhetően a kezelt felületen nem tudnak megtelepedni a különböző mikroorganizmusok. Emellett vírust inaktiváló tulajdonságuk is van. Vagyis nemcsak a baktériumok és a penészgombák, hanem a különböző vírusok megtelepedését is gátolják a falakon.

A prémium változat nemcsak penészgátló hatással rendelkezik, hanem kimagasló kopásállósággal is. Ezt a terméket remekül lehet alkalmazni olyan helyiségekben, ahol nagy esély van a fal koszolódására. Ilyen például a konyha, az ebédlő vagy a gyerekszoba. Az ezzel kezelt falakról ugyanis könnyen lemoshatók a szennyeződések.

A Valmor penészgátlók között megtalálod a levendula illatú festéket is, amit kifejezetten fürdőszobába, illetve konyhába fejlesztettek ki. Amellett, hogy hatékonyan megakadályozza a penész kialakulását, jól tisztítható falfelületet eredményez.

Színes és fehér Polifarbe Platinum falfestékek

A penészgátló festékek és folttakarók kategóriájában a Polifarbe Platinum falfestékeket is megtalálod, amik matt fehér, illetve színes kivitelben érhetők el. Ezek a termékek is azért kerültek ide, mert erős penészgátló tulajdonsággal rendelkeznek. Emellett pedig mosható, sőt, akár dörzsölhető felületet képeznek a falakon, ami segíti azok tisztán tartását.