A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Elfogadom" gombra kattintással. Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatkezelési tájékoztató

Penészgátló festékek és folttakarók

Vannak olyan falfelületek, amik az átlagosnál jobban ki vannak téve a penészesedés veszélyének. A problémára remek megoldást nyújtanak a penészgátló festékek és folttakarók. Különösen azok a helyiségek érintettek, ahol magas a páratartalom és nem megfelelő a szellőzés. Tipikusan ilyen például a konyha, a fürdőszoba és a pince. 

A penészesedés tulajdonképpen nem más, mint a penészgombák megjelenése és elterjedése a falakon. A jelenség rontja az épület esztétikáját, valamint az élhetőségét is negatívan befolyásolja, a kellemetlen szag és az egészségkárosító hatás révén.

Rendezés:

Webshopunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy minden fontos alapanyaggal és munkaeszközzel ellássuk a házfelújítókat. Az egyik legnagyobb termékkategóriánk a beltéri falfestékek, ahol sokféle speciális tulajdonságokkal rendelkező alapanyagot megtalálsz. Itt gyűjtöttük össze azokat a festékeket is, amik megakadályozzák a különböző mikroorganizmusok (baktérium, gomba) szaporodását a falakon.

Miért fontos a penészgátló festékek és folttakarók használata?

A penészgombák előszeretettel telepednek meg olyan környezetben, ami hajlamos a nedvesedésre. Ez pedig tulajdonképpen bármelyik magas páratartalmú helyiségre elmondható, hiszen a pára nem más, mint a levegőben jelentkező nedvesség.

A levegő páratartalma már akkor is nő, ha ott tartózkodunk, amihez hozzájön még a mosott ruhák teregetése, a fürdővíz megengedése vagy az ebéd főzése. A pára előbb vagy utóbb lecsapódik a falakon, ezzel azok nedvesedést okozva. Ettől kezdve pedig már csak idő kérdése, hogy mikor alakul ki a penész.

A penészgátlók olyan festékek, amik speciális receptúra alapján készülnek. Olyan vegyületeket tartalmaznak, amik révén növelik a falak pára- és légáteresztő képességét, ezzel megakadályozva a vizesedést és a penészképződést.

A folttakarók pedig olyan magas tapadású, nagy sűrűségű termékek, amik bármilyen foltra könnyen rátapadnak ezzel teljes egészében elfedve őket. Kiválóan használhatók azokon a falfelületeken, ahol a penész eltávolítása után foltok maradtak.

Nagy hatékonyságú, fehér színű penészgátlók a Valmortól

A kínálatunkban megtalálod a Bioactive penészgátló festéket, ami standard, illetve prémium változatban kapható. Ezek a termékek antimikrobális hatással rendelkeznek, aminek köszönhetően a kezelt felületen nem tudnak megtelepedni a különböző mikroorganizmusok. Emellett vírust inaktiváló tulajdonságuk is van. Vagyis nemcsak a baktériumok és a penészgombák, hanem a különböző vírusok megtelepedését is gátolják a falakon.

A prémium változat nemcsak penészgátló hatással rendelkezik, hanem kimagasló kopásállósággal is. Ezt a terméket remekül lehet alkalmazni olyan helyiségekben, ahol nagy esély van a fal koszolódására. Ilyen például a konyha, az ebédlő vagy a gyerekszoba. Az ezzel kezelt falakról ugyanis könnyen lemoshatók a szennyeződések.

A Valmor penészgátlók között megtalálod a levendula illatú festéket is, amit kifejezetten fürdőszobába, illetve konyhába fejlesztettek ki. Amellett, hogy hatékonyan megakadályozza a penész kialakulását, jól tisztítható falfelületet eredményez.

Színes és fehér Polifarbe Platinum falfestékek

A penészgátló festékek és folttakarók kategóriájában a Polifarbe Platinum falfestékeket is megtalálod, amik matt fehér, illetve színes kivitelben érhetők el. Ezek a termékek is azért kerültek ide, mert erős penészgátló tulajdonsággal rendelkeznek. Emellett pedig mosható, sőt, akár dörzsölhető felületet képeznek a falakon, ami segíti azok tisztán tartását.