A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Elfogadom" gombra kattintással. Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatkezelési tájékoztató

Spaklik, spatulyák, glettvasak

A glettelés, illetve a festés jóformán a két leggyakrabban előforduló feladat a felújítással, illetve átépítéssel kapcsolatos munkálatok során. Természetesen ezeket a munkákat csak akkor tudjuk a megfelelő minőségben, profin elvégezni, ha rendelkezésünkre állnak a szükséges eszközök: a spaklik, spatulyák, glettvasak.

Ezek egytől egyig olyan szerszámok, amiket kifejezetten arra a célra fejlesztettek ki, hogy a glettanyagokat, valamint a festékeket a lehető leghatékonyabban tudjuk felvinni a felületre. Az eszközök használatával gyorsan, kényelmesen, és nem utolsó sorban eredményesen tudunk dolgozni. 

Rendezés:

A Bíborfesték Üzletház webshopjában nemcsak a felújításhoz szükséges alapanyagokat, hanem a munkavégzéshez elengedhetetlen eszközöket, szerszámokat is megtalálod. Ebben a kategóriában a különböző kialakítással rendelkező spaklikat, spatulyákat, illetve glettvasakat gyűjtöttük össze. 

Mielőtt kicsit részletesebben is rátérnénk a kínálatunk bemutatására nézzük, hogy miért is annyira fontos, hogy ezek az eszközök a megfelelő minőségben és kialakításban a rendelkezésünkre álljanak!

Spaklik, spatulyák, glettvasak - ezért fontos, hogy kéznél legyenek

A spakli jellemzően egy fa vagy műanyag nyéllel ellátott, lapos kialakítású kőműves szerszám, ami nagyon hasznos, amikor a kivitelezési munkák során hátrahagyott erős szennyeződéseket szeretnénk eltávolítani a felületről.

Emellett akkor is jó szolgálatot tesz, amikor a korábbi festékréteget vagy tapétát le akarjuk szedni a falról, és persze a glettanyag felvitelére, illetve a felesleges anyagmennyiség leszedésére is alkalmazható. 

A spatulya - vagy másnéven spatula -, illetve a glettvas szintén egy lapos eszköz, amit jellemzően a glettanyag felhordására és precíz elterítésére használhatunk. A kialakításuknak köszönhetően ezekkel a szerszámokkal is eltávolíthatjuk a falról azt az anyagmennyiséget, amire nincs szükségünk.

Ezek az eszközök többféle kivitelben is készülnek attól függően, hogy mekkora mérettel, vastagsággal, illetve milyen formával rendelkeznek. Érdemes mindig az adott munkának megfelelően választani közülük, és jó, ha egyszerre többféle is kéznél van. 

Milyen spaklikat, spatulyákat, glettvasakat találsz nálunk?

A szerszámok mérete tekintetében meglehetősen nagy választék áll a rendelkezésedre, a 100-600 mm-ig terjedő változatokat találod meg nálunk. Ami pedig a márkát illeti, többek között a Schuller Eh’Klar, a L’outil Parfait, az Anza, illetve az Edma által gyártott eszközöket kínáljuk. 

Külön-külön is meg tudod vásárolni őket, de találsz nálunk szerszámkészleteket is, amik több méretű, formájú eszközt is tartalmaznak. Ilyen például a L’outil Parfait 9 darabos glettelő készlet, ami egy 8, 10, 12, 15, 18 és egy 24 cm-es rozsdamentes spatulyát foglal magában. Emellett pedig a szett része egy professzionális kaparó eszköz, egy szike, egy mérőszalag, valamint a szállításra, tárolásra használható táska. Ez a készlet 7, illetve 8 darabos változatban is kapható. 

Egyéb eszközök, amiket ebben a kategóriában találsz

A spaklik, spatulyák, glettvasak mellett más eszközöket is megtalálsz itt, amik nagymértékben segíthetik a munkádat. Ilyen a 2 db-os faerezet mintázó, a spaklitartóval felszerelt glettanyag tároló, a nyíróspatulyához használható nyírópenge, a kézi csiszoló, illetve a légmentes szerszámtároló.

Ugyanakkor a tapétázáshoz szükséges szerszámokat is be tudod itt szerezni. Akkor is megtalálod nálunk a számításodat, ha egy műanyag tapétasimítót, egy tapétatépő vonalzót vagy egy négyélő vágósínt keresel.