A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Elfogadom" gombra kattintással. Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatkezelési tájékoztató

Alapozó festékek

Felújításkor szinte mindig sor kerül a fém tárgyak, szerkezetek festésére, ám előtte van egy nagyon fontos lépés. Ez pedig nem más, mint a felületvédelem, amit a megfelelő alapozófestékek használatával tudunk megtenni. 

Ezeket a termékeket azért kell használni, mert a fémek felületén könnyen ki tud alakulni a rozsda. Az alapozók segítenek a korrózió elleni védelemben és a különböző sérülések eltüntetésében is. Ráadásul jó alapot adnak, aminek köszönhetően a festéssel sokkal szebb végeredményt tudunk elérni. A színek élénken fognak látszani, és sehol nem fog átütni az eredeti árnyalat.
 

Rendezés:

A webshopunkban minden fontos alapanyagot és munkaeszközt megtalálsz, ami ahhoz kell, hogy az elképzelésednek megfelelő eredményt érj el. Mivel sok esetben a fémből készült szerkezetek és egyéb tárgyak festése is napirendre kerül, így természetesen minőségi fémre való festékeket is kínálunk. Itt megtalálod azokat az alapozófestékeket is, amik kifejezetten a fémek javítását, védelmét, illetve a felvitt festékek tapadását biztosítják.

Miért kell a fém felületeket alapozni?

A fém felületek speciális bánásmódot igényelnek, mert könnyen reakcióba lépnek a környezetükben előforduló anyagokkal. Például a levegővel, illetve a vízzel, aminek hatására elindul az oxidáció. Ez pedig azt eredményezi, hogy a fém felső rétege vas-oxiddá alakul, amit mi rozsdaként ismerünk.

A rozsdásodás egyrészt csökkenti az adott tárgy vagy felület esztétikáját, másrészt pedig gyengíti a szerkezetét. Emiatt tehát mindenképp védekezni kell ellene, méghozzá a fémre való alapozófestékekkel. 

Milyen alapozófestékek találhatók a kínálatunkban?

Nálunk sokféle különböző célra használható alapozófestékeket kínálunk, amiket kiválóan tudsz használni a fém felületekre. A minőségben hiszünk, így csak márkás termékeket találsz nálunk. Ami a gyártó cégeket illeti, a Festékbázis, a Schuller Eh’Klar, a Trilak és az Optima Forma Kft. alapozóit forgalmazzuk.

A Coror Rapid korróziógátló alapozó remek választás, amennyiben el szeretnéd kerülni a kül-, illetve beltéren lévő fémszerkezetek állapotának romlását, rozsdásodását. Erre a célra a Prisma Tech Anti Rust és a Hanno Horgany is kiválóan alkalmazható.

A Prisma Tech Aluminium termékünket pedig a horganyzott alkatrészek javításához tudod használni. Akár kipugócsövekhez is tökéletes megoldást jelent, ha védőréteggel szeretnéd bevonni őket. 

A Prisma Tech Filler a lakkozott felületen lévő kisebb sérülések javítására lett kifejlesztve, a Prisma Tech Zink használatával pedig a hegesztési varratokat tudod megóvni. Mindezek mellett pedig univerzális alapozót is kínálunk, ami egyenletes struktúrájú, matt felületet képez.

Hogyan találod meg a leggyorsabban a keresett termékeket?

Amennyiben konkrét elképzelésed van arról, hogy milyen alapozófestékeket szeretnél vásárolni, akkor nem feltétlenül kell végignézed az összes terméket. Ilyenkor sokkal gyorsabban találod meg, amit keresel, ha használod az oldalunk kereső, illetve szűrő funkcióját.

A weboldalunk tetejére görgetve találsz egy fehér sávot, ahol halványan megjelenik a “Keresés” kifejezés. Ide be tudod írni a keresett termék nevét vagy kódját, és a rendszer automatikusan kilistázza neked a releváns találatokat. 

A kategóriaoldalon állva pedig rá tudsz szűrni a kínálatra. Bal oldalon a “Termék szűrés” felirat alatt tudod megadni a számodra fontos paramétereket. Többek között például a festékek kiszerelését, gyártóját, illetve színét. Sőt, még az ideális árintervallumot is be tudod állítani egy csúszka segítségével.