Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fém alapozó festék

Felújításkor szinte mindig sor kerül a fém tárgyak, szerkezetek festésére, ám előtte van egy nagyon fontos lépés. Ez pedig nem más, mint a felületvédelem, amit a megfelelő alapozófestékek használatával tudunk megtenni. 

Ezeket a termékeket azért kell használni, mert a fémek felületén könnyen ki tud alakulni a rozsda. Az alapozók segítenek a korrózió elleni védelemben és a különböző sérülések eltüntetésében is. Ráadásul jó alapot adnak, aminek köszönhetően a festéssel nem csak sokkal szebb végeredményt tudunk elérni, hanem tartósabbat is.

Rendezés:

A webshopunkban minden fontos alapanyagot és munkaeszközt megtalálsz, ami ahhoz kell, hogy az elképzelésednek megfelelő eredményt érj el. Mivel sok esetben a fémből készült szerkezetek és egyéb tárgyak festése is napirendre kerül, így természetesen minőségi fémre való festékeket is kínálunk. Itt megtalálod azokat az alapozófestékeket is, amik kifejezetten a fémek javítását, védelmét, illetve a felvitt festékek tapadását biztosítják.

Miért kell a fém felületeket alapozni?

A fém felületek speciális bánásmódot igényelnek, mert könnyen reakcióba lépnek a környezetükben előforduló anyagokkal. Például a levegővel, illetve a vízzel, aminek hatására elindul az oxidáció. Ez pedig azt eredményezi, hogy a fém felső rétege vas-oxiddá alakul, amit mi rozsdaként ismerünk.

A rozsdásodás egyrészt csökkenti az adott tárgy vagy felület esztétikáját, másrészt pedig gyengíti a szerkezetét. Emiatt tehát mindenképp védekezni kell ellene, méghozzá a fémre való alapozófestékekkel. 

Milyen alapozófestékek találhatók a kínálatunkban?

Nálunk sokféle különböző célra használható alapozófestékeket kínálunk, amiket kiválóan tudsz használni a fém felületekre. A minőségben hiszünk, így csak márkás termékeket találsz nálunk. Ami a gyártó cégeket illeti, a Festékbázis, AkzoNobel, Schuller Eh’Klar, a Trilak és az Optima Forma Kft. alapozóit forgalmazzuk.

A Coror Rapid korróziógátló alapozó remek választás, amennyiben el szeretnéd kerülni a kül-, illetve beltéren lévő fémszerkezetek állapotának romlását, rozsdásodását. Erre a célra a Prisma Tech Anti Rust és a Hanno Horgany is kiválóan alkalmazható, amennyiben a Spray festékeket preferálod jobban, vagy ha nehezen tudsz hozzáférni a kezelendő felülethez.

A Prisma Tech Aluminium termékünket pedig a horganyzott alkatrészek javításához tudod használni. Akár kipugócsövekhez is tökéletes megoldást jelent, ha védőréteggel szeretnéd bevonni őket. 

A Prisma Tech Filler  másnéven szórógitt, a felületen lévő kisebb sérülések javítására lett kifejlesztve, a Prisma Tech Zink használatával pedig a hegesztési varratokat tudod megóvni. Mindezek mellett pedig univerzális alapozót is kínálunk, ami egyenletes struktúrájú, matt felületet képez.

Alapozó festék fémre, ami már fedő festék is egyben?!

 

Megtalálható kínálatunkban olyan alapozó festék fémre, amelyet akár már közvetlenül is felvihetünk rozsdás felületre! Csak a felület előkészítését ne hagyd figyelmen kívül. Tehát csiszolunk, por- ill zsírtalanítunk, és mehet is rá akár a Coror Rapid Zománcfesték, vagy a Hammerite festék min 2- 3 rétegben. Ha ezeket a festékeket szeretnéd használni, figyelj arra, hogy ne használj rozsdamarót semmiképp sem, illetve a festékek higítását is kerüld! Viszont a festék alapos felkeverését ne felejtsd el.

 

Hogyan találod meg a leggyorsabban a keresett termékeket?

Amennyiben konkrét elképzelésed van arról, hogy milyen alapozófestékeket szeretnél vásárolni, akkor nem feltétlenül kell végignézed az összes terméket. Ilyenkor sokkal gyorsabban találod meg, amit keresel, ha használod az oldalunk kereső, illetve szűrő funkcióját.

A weboldalunk tetejére görgetve találsz egy fehér sávot, ahol halványan megjelenik a “Keresés” kifejezés. Ide be tudod írni a keresett termék nevét vagy kódját, és a rendszer automatikusan kilistázza neked a releváns találatokat. 

A kategóriaoldalon állva pedig rá tudsz szűrni a kínálatra. Bal oldalon a “Termék szűrés” felirat alatt tudod megadni a számodra fontos paramétereket. Többek között például a festékek kiszerelését, gyártóját, illetve színét. Sőt, még az ideális árintervallumot is be tudod állítani egy csúszka segítségével.