Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lazúrfesték fára

Amikor fából készült felületekkel vagy tárgyakkal dolgozunk, akkor nagyon fontos, hogy a megfelelő alapanyagokat válasszuk. A lazúrfesték fára több szempontból is ideális választás, így ezzel biztosan nem nyúlunk mellé.

Fontos tudni, hogy a fa azután is élő anyag marad, hogy padló, szék, asztal vagy bármilyen más használati tárgy készül belőle. Ennek megfelelően pedig meg kell óvni a különböző hatásoktól. Például a magas páratartalomtól, a csapadéktól, az UV-sugárzástól, a rovaroktól és a penészgombáktól. Ha nem szeretnéd eltakarni a fa természetes erezetét a festékek használatával, akkor a lazúr a tökéletes megoldás.

Rendezés:

A Bíborfesték webáruházban minden fontos munkaeszközt, illetve festéket megtalálsz ahhoz, hogy profi munkát tudj végezni a felújítások alkalmával. Természetesen ez abban az esetben is igaz, ha fával dolgozol, hiszen akkor különösen nagy figyelemmel és körültekintéssel kell kiválasztanod a megfelelő termékeket.

Mielőtt bemutatjuk a lazúr kínálatunkat, előbb nézzük meg, hogy miért is előnyös ennek az igazán különleges alapanyagnak a használata!

Miért jó a lazúrfesték fára?

A lazúrok egyik legnagyobb előnye, hogy az igényeinknek megfelelően vékony vagy vastag fedőréteget tudunk vele létrehozni a fa felületén. Ez a bevonat pedig képes arra, hogy a különböző faanyagokat megóvja az időjárási elemekkel, a rovarokkal, illetve a gombákkal szemben. Ennek köszönhetően hosszú távon is meg tudják őrizni a szépségüket, illetve a stabilitásukat.

A lazúrfesték fára történő használata többek között azért is jó, mert átlátszó. Vagyis nem takarja le a fa természetes erezetét, hanem épp ellenkezőleg, kiemeli azt. 

Milyen típusú lazúrok léteznek?

Ezek a termékek többféle kivitelben készülnek attól függően, hogy pontosan milyen tárgyakon, szerkezeteken lehet használni őket. A vékonylazúrok olyan bevonatot képeznek, amik a hőmérséklet változásakor rugalmasan alkalmazkodnak a felület méretéhez. A vastaglazúrok erre nem képesek, cserébe viszont egy masszív, szinte páncélszerű réteget képeznek.

Ezen kívül van egy másik fajta csoportosítás is: megkülönböztetünk oldószeres, illetve vizes bázisú változatokat.

És most lássuk, hogy milyen lazúrokat találsz nálunk!

Oldószeres lazúrfestékek

Az egyik nagy alkategóriánk az “Oldószeres lazúrfestékek”, ahol azokat a termékeket találod, amik valamilyen oldószert tartalmaznak. Ezeket az anyagokat egy alapos keverés vagy felrázás után hígítás nélkül tudod használni. 

Ami a márkákat illeti, itt a Polifarbe, a Factor, a Sadolin, a Supralux és a Remmers termékeiket kínáljuk, ezekkel ugyanis tartós és szép végeredményt érhetsz el. Bármelyikre is esik a választásod, a fából készült felületeket hatékonyan meg tudod óvni a külső hatásokról. 

Vizes bázisú lazúrfestékek

A másik nagy alkategóriánk, ahol tudsz nézelődni, az a “Vizes bázisú lazúrfestékek”. Mint, ahogy a nevük is mutatja, ezek a termékek nem tartalmaznak oldószert, így teljesen szagmentesek és környezetbarát megoldást kínálnak.

A másik típusúakhoz hasonlóan nagyon könnyen fel lehet vinni őket, ráadásul hamar megszáradnak. A munkához használt eszközökhöz pedig nem kell hígítót használnod, elég ha csapvízzel lemosod őket.

Ebben a termékcsoportban a Remmers, a Polifarbe és a Sadolin által gyártott lazúrok megvásárlására nyílik lehetőséged. Ezek közül is bátran válogathatsz, ha az a célod, hogy tartós védelmet biztosíts a fából készült padlónak, korlátnak, lépcsőnek vagy egyéb szerkezetnek.