A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Elfogadom" gombra kattintással. Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatkezelési tájékoztató

Speciális festékek

A szakipari munkák során szükség van a speciális festékek használatára. Gondolunk itt például arra, amikor a padlót, a medencét vagy a garázst kell lefesteni. Ilyenkor a hagyományos alapanyagokkal nem tudunk tökéletes végeredményt elérni. 

Ennek több oka is lehet. Előfordul például, hogy a felületen nem tapad meg rendesen a “sima” festék, vagy ha átmenetileg meg is tapad, idővel lepereg róla. A fedéssel is adódhatnak gondok, bizonyos anyagokra ugyanis hiába visszük fel a szokásos festékanyagokat, nem lesznek egyenletesek, vagy átütnek rajta. Ilyenkor speciális megoldásra van szükség.

Rendezés:

A festéssel szó szerint új színt adhatunk a falaknak, bútoroknak, használati tárgyaknak. Nem mindegy azonban, hogy milyen felületen dolgozunk. Csak hogy néhányat említsünk a sok közül, a fém, a fa és a műanyag is más-más tulajdonságokkal rendelkezik. Ebből adódóan más módon reagálnak az idő múlására vagy például a környezetből érkező hatásokra. A felületek különleges tulajdonságait figyelembe véve érdemes kiválasztani a festékeket, hiszen csak így érhetjük el az igényeinknek megfelelő végeredményt.

 

A festékek kategóriáján belül, a “Speciális festékek” aloldalon találod azokat a termékeinket, amiket kifejezetten az egyedi jellemzőkkel bíró anyagok kezelésére, festésére ajánlunk. 

Milyen speciális festékeket kínálunk?

Az egyik nagy csoportot alkotják a hajó és PVC festékek. A fafelületek kezelésére, festésére nem használhatunk akármilyen terméket. Kiemelt figyelmet igényelnek a hajók, csónakok, hiszen azok felülete folyamatosan vízzel érintkezik.

A műanyag felületek igen érzékenyek a mechanikus behatásokkal és a vegyszerekkel szemben. Ez az oka annak, hogy ezek is egyedi kezelést igényelnek. A festéssel sokkal ellenállóbbá tehetjük őket, ezzel megnövelve az élettartamukat. 

A másik nagy csoportba tartoznak a garázs- és padlófestékek. A garázs alja általában beton, amit ha le szeretnénk festeni, akkor szintén speciális festékekre lesz szükség. A betonfestékek által könnyen tisztíthatóvá válik az aljzat, és kevésbé tapad meg rajta a por vagy más szennyeződés. A kültéri és beltéri padlókat is sokkal ellenállóbbá tehetjük, ha felviszünk rájuk egy plusz réteget.

A harmadik alkategóriában pedig a medencefestékeket találod. Ezekkel befedve a medence fala sav- és lúgállóvá válik. Így a víz minőségének megőrzése érdekében, valamint a tisztítás során használt vegyi anyagok sem tudnak kárt tenni benne.

Hol találod a legfontosabb információkat?

A legfontosabb adatokat az egyes termékek adatlapján tüntettük fel. Közvetlenül a termék mellett látod az árat, illetve a szállítás díját és várható időpontját. Ha kicsit lejjebb görgetsz, akkor két opció közül tudsz választani. Az egyik a “Leírás és paraméterek” a másik pedig a “Vélemények”. Mindkettőre érdemes rákattintanod.

A “Leírás és paraméterek” fül alatt egy részletes tájékoztatást találsz. Egyrészt arról, hogy a speciális festékeket hogyan alkalmazd, másrészt pedig, hogy pontosan hogyan készítsd elő a falat a festésre. Továbbá a kiadósságról, a száradási és átvonhatósági időről, a terhelhetőségről, a felhordásról és a higításról is olvashatsz adatokat.

Mi mást találsz még a webshopunkban?

Nálunk minden olyan terméket felfedezhetsz, amire a festéssel, alapozással kapcsolatos munkák elvégzéséhez szükséged van. A legfontosabb eszközöket, segédanyagokat is be tudod szerezni, de a munkaruhák és védőeszközök is rendelkezésedre állnak.