Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Speciális festékek

A szakipari munkák során szükség van a speciális festékek használatára. Gondolunk itt például arra, amikor a padlót, a medencét vagy a garázst kell lefesteni. Ilyenkor a hagyományos alapanyagokkal nem tudunk tökéletes végeredményt elérni. 

Ennek több oka is lehet. Előfordul például, hogy a felületen nem tapad meg rendesen a “sima” festék, vagy ha átmenetileg meg is tapad, idővel lepereg róla. A fedéssel is adódhatnak gondok, bizonyos anyagokra ugyanis hiába visszük fel a szokásos festékanyagokat, nem lesznek egyenletesek, vagy átütnek rajta. Ilyenkor speciális megoldásra van szükség.

Rendezés:

A festéssel szó szerint új színt adhatunk a falaknak, bútoroknak, használati tárgyaknak. Nem mindegy azonban, hogy milyen felületen dolgozunk. Csak hogy néhányat említsünk a sok közül, a fém, a fa és a műanyag is más-más tulajdonságokkal rendelkezik. Ebből adódóan más módon reagálnak az idő múlására vagy például a környezetből érkező hatásokra. A felületek különleges tulajdonságait figyelembe véve érdemes kiválasztani a festékeket, hiszen csak így érhetjük el az igényeinknek megfelelő végeredményt.

 

A festékek kategóriáján belül, a “Speciális festékek” aloldalon találod azokat a termékeinket, amiket kifejezetten az egyedi jellemzőkkel bíró anyagok kezelésére, festésére ajánlunk. 

Milyen speciális festékeket kínálunk?

Az egyik nagy csoportot alkotják a hajó és PVC festékek. A fafelületek kezelésére, festésére nem használhatunk akármilyen terméket. Kiemelt figyelmet igényelnek a hajók, csónakok, hiszen azok felülete folyamatosan vízzel érintkezik.

A műanyag felületek igen érzékenyek a mechanikus behatásokkal és a vegyszerekkel szemben. Ez az oka annak, hogy ezek is egyedi kezelést igényelnek. A festéssel sokkal ellenállóbbá tehetjük őket, ezzel megnövelve az élettartamukat. 

A másik nagy csoportba tartoznak a garázs- és padlófestékek. A garázs alja általában beton, amit ha le szeretnénk festeni, akkor szintén speciális festékekre lesz szükség. A betonfestékek által könnyen tisztíthatóvá válik az aljzat, és kevésbé tapad meg rajta a por vagy más szennyeződés. A kültéri és beltéri padlókat is sokkal ellenállóbbá tehetjük, ha felviszünk rájuk egy plusz réteget.

A harmadik alkategóriában pedig a medencefestékeket találod. Ezekkel befedve a medence fala sav- és lúgállóvá válik. Így a víz minőségének megőrzése érdekében, valamint a tisztítás során használt vegyi anyagok sem tudnak kárt tenni benne.

Hol találod a legfontosabb információkat?

A legfontosabb adatokat az egyes termékek adatlapján tüntettük fel. Közvetlenül a termék mellett látod az árat, illetve a szállítás díját és várható időpontját. Ha kicsit lejjebb görgetsz, akkor két opció közül tudsz választani. Az egyik a “Leírás és paraméterek” a másik pedig a “Vélemények”. Mindkettőre érdemes rákattintanod.

A “Leírás és paraméterek” fül alatt egy részletes tájékoztatást találsz. Egyrészt arról, hogy a speciális festékeket hogyan alkalmazd, másrészt pedig, hogy pontosan hogyan készítsd elő a falat a festésre. Továbbá a kiadósságról, a száradási és átvonhatósági időről, a terhelhetőségről, a felhordásról és a higításról is olvashatsz adatokat.

Mi mást találsz még a webshopunkban?

Nálunk minden olyan terméket felfedezhetsz, amire a festéssel, alapozással kapcsolatos munkák elvégzéséhez szükséged van. A legfontosabb eszközöket, segédanyagokat is be tudod szerezni, de a munkaruhák és védőeszközök is rendelkezésedre állnak.