Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Amit szem előtt kell tartanunk a megfelelő homlokzati falfesték színének kiválasztásakor

Amit szem előtt kell tartanunk a megfelelő homlokzati falfesték színének kiválasztásakor

Annak érdekében, hogy otthonunkkal maradéktalanul elégedettek legyünk, nemcsak a belső terek, hanem a homlokzat kialakítására, színére is oda kell figyelnünk. Ha esztétikus megjelenést szeretnénk biztosítani számára, akkor a homlokzati falfesték színét tudatosan kell megválasztanunk. 

Ez egy igencsak felelősségteljes feladat, hiszen gondoljunk csak bele, minden nap, amikor elhagyjuk az otthonunkat, vagy hazaérkezünk, látni fogjuk a homlokzat színét. Az általunk választott árnyalat nagymértékben meghatározza a házunk kinézetét, és azt, hogy mennyire illeszkedik a környezetébe. 

Amennyiben egy szép színt szeretnénk adni a homlokzatnak, akkor a minőségi homlokzatfestékek remek megoldást kínálnak a munkához. Már csak az a kérdés, hogy melyik árnyalat mellett tedd le a voksodat? Akkor olvass tovább, mai cikkünkben ugyanis segítünk dönteni!

Fontos, hogy a ház szépen illeszkedjen a környezetbe!

Talán mindannyian láttunk már olyan homlokzatokat, amik azonnal megragadták a figyelmünket, de nem azért, mert olyan gyönyörűek lettek volna. Épp ellenkezőleg, annyira nem passzoltak a környezetbe, annyira feltűnőek, harsányak voltak, hogy nem bírtuk nem észrevenni - és véleményezni - őket.

Ezt a hibát érdemes elkerülni, ha szép, ízléses összhatást szeretnénk elérni, és nem kívánjuk megbotránkoztatni a szomszédainkat vagy az arra járókat. Fontos tisztában lenni azzal, hogy sok csodás, élénk szín van, amik jól mutatnak a kocsinkon, a ruhánkon, sőt még akár egy beltéri helyiség falán is. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a homlokzaton is jól néznének ki.

Egyrészt azért, mert rengeteget számít, hogy a közeli házak, illetve azok tetői milyen színűek, hogy van-e a közelben zöld környezet, és ha igen, mennyi. Másrészt pedig azért, mert a homlokzat egy nagyobb felületet jelent, ahol az élénkebb színek sokkal erőteljesebben hatnak, mint a kisebb méretű falakon vagy tárgyon. 

Válassz visszafogott homlokzati falfesték színeket!

A harsány, feltűnő színek helyett érdemes inkább a visszafogott, kevésbé szembetűnő árnyalatok közül választani. Különösen akkor érdemes így tenni, ha a környező épületek is pasztell színekkel vannak lefestve, és nagy kiterjedésű természetes környezet is van a közelben.

Nemcsak az élénk, hanem a sötét színeket is érdemes kerülni, azok ugyanis szintén a kelleténél jobban felhívják magukra a figyelmet, emellett pedig túl komorrá tehetik a házunk kinézetét. Ott van például a világosbarna, a vajszín vagy a bézs, melyek tökéletes választások lehetnek. 

Ha biztosra akarsz menni: dönts a fehér mellett!

Könnyen előfordulhat, hogy nem vagy biztos a döntésedben, de nem akarod a véletlenre bízni a választást. Ez esetben használd a Poli-Farbe Inntaler fehér színű homlokzatfestéket, az ugyanis a letisztult, közömbös összhatása révén sokféle környezetbe szépen beleillik.

Törekedj az ízléses összhatásra!

Látható tehát, hogy van néhány dolog, amit mindenképp szem előtt kell tartanod, ha azt szeretnéd, hogy az otthonod kívülről is esztétikusan nézzen ki. Szerencsére a homlokzati falfesték színének kiválasztása tekintetében meglehetősen sokféle lehetőség közül lehet választani, de ha biztosra akarsz menni, akkor a klasszikus fehérre is szavazhatsz. A döntés csak rajtad áll!

Nálunk megtalálod azokat a magas minőségű alapanyagokat, melyekkel gyorsan, egyszerűen és kényelmesen dolgozhatsz, a végeredménnyel pedig garantáltan elégedett leszel! Ha bármilyen kérdésed van a termékeinkkel kapcsolatban, keress minket az elérhetőségeinken, készségesen állunk rendelkezésedre!