A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Elfogadom" gombra kattintással. Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatkezelési tájékoztató

Vizes bázisú lazúr festék

Amikor napirendre kerül a lakásunk felújítása, átalakítása, akkor sok esetben fából készült tárgyakkal, szerkezetekkel, felületekkel is dolgoznunk kell. Ez esetben pedig jó szolgálatot tehet a vizes bázisú lazúrfesték használata.

Az alkalmazásuk meglehetősen nagy népszerűségnek örvend, ami nem is meglepő azt tekintve, hogy milyen sok előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Mindamellett, hogy környezetbarát alapanyagoknak minősülnek, szagtalanok, gyorsan száradnak, és magas fedést biztosítanak. Amennyiben ilyen festékeket keresel, akkor a lehető legjobb helyen vagy, nálunk - egészen pontosan ebben a termékkategóriánkban - ugyanis megtalálod őket.

Rendezés:

A lakásunk szépítgetése, átalakítása során rengeteg különböző munkafolyamat elvégzésére szükség lehet annak érdekében, hogy elérjük a kívánt hatást, és a lehető legjobb végeredményre tegyük szert. A munkánk során sokféle alapanyag és munkaeszköz használatára szükség lehet, ezt figyelembe véve alakítottuk ki a webshopunk kínálatát.

Az egyik legnagyobb termékkategóriánkat a magas minőséget képviselő festékek jelentik, ezeken belül pedig megtalálod a fára használható lazúrokat is. Ezeknek alapvetően két típusát különböztetjük meg: vannak az oldószeres és a vizes bázisú festékek.

Mit jelent, ha egy lazúr vizes bázisú?

A festékek mindig tartalmaznak egy úgynevezett hordozóanyagot, ez “szállítja” ugyanis a benne található pigmenteket. Hozzájárul ahhoz, hogy az adott termék a megfelelő állagú legyen, ennek megfelelően pedig könnyen fel lehessen vinni és el lehessen oszlatni a felületen.

A vizes bázisú lazúrfestékek esetén a hordozóanyag nem más, mint a víz, szemben az oldószeres típusokkal, melyekben ezt a feladatot valamilyen oldószer - például alkohol, aceton vagy valamilyen olaj - oldja meg.

A vizes bázisú lazúrfesték jellemzői

Mivel a vizes bázisú lazúrok nem tartalmaznak oldószert, csak vizet, ezért azok nem árasztanak magukból sokak számára kellemetlen szagot. Sőt, tulajdonképpen teljesen szagtalanok, így a beltéren történő felvitelük során kell biztosítani a helyiség szellőzését. Ennélfogva sokkal környezettudatosabb választásnak bizonyulnak, mint az oldószeres társaik.

Másik fontos jellemzőjük, hogy gyorsabban száradnak, ami lehetővé teszi, hogy a festési feladatokkal hamarabb végezzünk, elvégre kevesebb időt kell kivárni az egyes rétegek felvitele után.

A használatuk után pedig nem kell bajlódnunk azzal, hogy a festéket lemossuk a munkaeszközökről, ezt ugyanis mosószeres vízzel könnyen el tudjuk végezni. A vizes bázisú lazúrfestékek kompatibilisek más vízbázisú festékekkel, így azok könnyen kombinálhatók egymással.

Hol találod a legfontosabb termékinformációkat?

Ahhoz, hogy el tudd dönteni, melyik termék lesz számodra a megfelelő választás, fontos, hogy a megfelelő módon tájékozódj. Ezt a termékoldalon tudod megtenni, ahol feltüntettünk minden olyan információt, ami fontos lehet a döntés szempontjából.

Csak kattints rá az adott termék fotójára vagy megnevezésére, és máris az adatlapjára kerülsz, ahol először is egy rövid, de annál informatívabb leírást találsz róla. Ha kicsit lejjebb görgetsz a kurzorral, akkor pedig egy hosszabb jellemzést, használati utasítást is fellelhetsz, amit szintén érdemes elolvasni.

Ha valamelyik kérdésedre nem találod a választ, akkor bátran keress fel minket a megadott elérhetőségeink egyikén, a kollégáink készségesen válaszolnak, és teljes körű tájékoztatást nyújtanak.