Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rozetták

Annak érdekében, hogy az otthonunkat teljes mértékben a magunkénak érezzük, szükség lehet a különböző díszítőelemek használatára is. Közéjük tartoznak többet között az eltérő dizájnnal készülő rozetták is, amik remek kiegészítői lehetnek más dekor kiegészítőknek. 

A rozetták nagyon sokoldalúan használhatók, hiszen csak a saját fantáziánk szabhat határt annak, hogy pontosan hol és hogyan használjuk őket. A lényeg, hogy a végeredményt illetően olyan összhatást érjünk el, ami megfelel az egyéni ízlésünknek. Mivel többféle kivitelben is készülnek, így teljesen szabadon választhatod ki a megfelelő változatokat.

Rendezés:

A Bíborfesték Üzletház webshopját azért hoztuk létre, hogy a felújításhoz, dekoráláshoz szükséges alapanyagokat, illetve munkaeszközöket könnyen be lehessen szerezni. A kínálatunkban nagyon sokféle terméket megtalálsz, amire neked is szükséged lehet ahhoz, hogy olyanná varázsold az otthonodat, mint amilyennek elképzeled.

Amennyiben kifejezetten dekorelemeket keresel, akkor a minőségi tapéták és díszlécek között feltétlenül érdemes körülnézned. Többek között az általunk kínált rozettákat is ebben a menüpontban találod.

Mielőtt jobban is belemerülünk a kínálatunk bemutatásába, nézzük meg, hogy mik is ezek a nagyszerű kiegészítők, és pontosan hol tudod használni őket!

Mik azok a rozetták és milyen célt szolgálnak?

A rozetták lényegében speciális kialakítású dekorelemek, amik jellemzően a mennyezetre kerülnek abból a célból, hogy díszítsék a teret. Az anyagukat illetően általában könnyű alapanyagból, például polisztirolból készülnek. A kinézetük tekintetében pedig valamilyen különleges minta jelenik meg rajtuk. Ez lehet például csigavonal vagy valamilyen organikus motívum.

Az esetek döntő többségében a csillár vagy egyéb világítótest alá kerülnek elhelyezésre, így ugyanis díszítik a felső szerkezeti elemet. Ez azonban nem az egyetlen hely, ahol alkalmazásra kerülhetnek, hiszen akár önálló díszítőelemként is jól funkcionálhatnak. Tehát nemcsak a mennyezetre helyezhetők fel, hanem például az oldalfalakra is. 

Milyen termékeket találsz a rozetta kínálatunkban?

A kínálatunkban a legkülönfélébb rozetták beszerzésére van lehetőséged. A méretük tekintetében 300-tól egészen a 640 mm-es változatokig válogathatsz, ami pedig a mintájukat illeti, sokféle különleges darab áll rendelkezésedre.

Az egyszerűbb, modern díszítéssel rendelkező típusok mellett vannak igazán díszes darabok is, és persze a kettő között is számos alternatíva létezik. Vannak, amiken a görög stílusra jellemző négyzetes motívumok tündökölnek, de találsz virágmintával ellátott fajtákat is.

Hogyan tudod beépíteni a polisztirol rozettákat?

Ha csillár alá szeretnéd elhelyezni, akkor mindenképp mérd meg a szerelvény átmérőjét, ennél a méretnél 1-2 cm-rel kisebb lyukat kell vágnod a rozettán. A felhelyezéskor mindenképpen kapcsolat le az áramot, majd szereld le a csillárt. 

Ezt követően kend rá a ragasztót, majd a vezetékeket vezesd át az általad kialakított lyukon keresztül. Ha ezzel is megvagy, akkor nyomd a rozettát a mennyezethez egészen addig, amíg a ragasztó meg nem szárad. Amennyiben a nyomás hatására kifolyik az anyag, akkor nedves ruhával gyorsan töröld le, hogy ne hagyjon nyomot.

Igény szerint a rozettát le tudod festeni az általad választott színnel, de akár fehéren is hagyhatod. Ha az átszínezés mellett döntesz, akkor ezt ezen a ponton kell megtenned, még a csillár visszaszerelése előtt.