Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Festési praktikák,színspirációk

Inspirációk, ötletek a festékek és anyagok kiválasztásához és helyes használatához! 
Miért használjunk mélyalapozót falfestés előtt?

Miért használjunk mélyalapozót falfestés előtt?

Amikor belevágunk az otthonunk felújításába, akkor előbb vagy utóbb a falak festésére is sor kerül. Mielőtt azonban nekiállnánk a munkának, alaposan elő kell készíteni a felületet, ezzel kapcsolatban pedig gyakran felmerül a kérdés, hogy miért használjunk mélyalapozót?

Nem vitás, hogy a festeni kívánt falakról alaposan el kell távolítani a port, illetve az egyéb szennyeződéseket. Sőt, ha korábban volt már festve vagy tapétázva, akkor amennyire ez lehetséges, az alapanyag maradványait is el kell tüntetnünk a felületről. 

A falra való alapozók használatával kapcsolatban azonban sokan nem ennyire magabiztosak, így hát mindenképpen érdemes kicsit jobban is beleásnunk magunkat ebbe a témába, ha az elképzelésünknek megfelelő végeredményre törekszünk.

Penészes fal kezelése: így csináld jól!

Penészes fal kezelése: így csináld jól!

Ahhoz, hogy az otthonunk egy olyan helyszín legyen, ahol mindig szívesen tartózkodunk, nagyon fontos, hogy időt és energiát szenteljünk bizonyos feladatok elvégzésére. Többek között ilyen a penészes fal kezelése is, amit érdemes minél előbb napirendre tűzni.

Azt, hogy milyen a közérzetünk az otthonunkban, számos tényező befolyásolhatja, de kétségkívül nagy szerepe van annak is, hogy milyen állapotban vannak a falak. Ha például elkezdenek penészesedni, az nem nyújt túl szép látványt, ugyanakkor ez nem csak esztétikailag lehet zavaró.

Szerencsére a penészes fal kezelésére létezik hatékony megoldás, csak a kínálatunkban is kapható penészgátló és folttakaró festékeket kell beszerezni hozzá. Nézzük, hogy mi is a probléma a penésszel, és mit lehet kezdeni a már penészesedésnek indult falfelületekkel!

Gipszkarton fal festése: így csináld jól

Gipszkarton fal festése: így csináld jól

Manapság igen népszerű műveletnek számít a gipszkarton fal festése. Ezek a típusú falak sokféle lehetőséget kínálnak a belső terek kreatív átalakítására, másrészt pedig az is mellettük szól, hogy egyszerűen, könnyen kivitelezhetőek. 

Az építést követően természetesen szükség van arra, hogy a gipszkartonból készült falakat minőségi festékekkel lefessük annak érdekében, hogy az igényeinknek megfelelő végeredményt kapjuk, és a belső terek esztétikusan nézzenek ki.

Ehhez a művelethez adunk most ebben a cikkünkben egy kis útmutatót, hogy ezzel is segítsük a kezdő vagy a már tapasztaltabb, de a gipszkarton fal festésében még nem annyira jártas felújítók munkáját.

A nemesvakolat felhordása, és sok minden más, amit tudni érdemes róla

A nemesvakolat felhordása, és sok minden más, amit tudni érdemes róla

Amikor az otthonunk külső megjelenésének felfrissítése a cél, akkor az egyik legfontosabb feladat nem más, mint a nemesvakolat felhordása. Ezáltal ugyanis egy olyan anyagot viszünk fel a homlokzatra, ami egyedülálló textúrát, illetve stílust kölcsönöz számára.

Ezt a munkafolyamatot tehát semmiképp sem szabad kihagyni, hiszen általa jelentős mértékben növelhetjük az ingatlanunk esztétikáját. Elvégre mi mást látnak először a külső szemlélők - és mi magunk is, amikor épp hazaérkezünk -, mint ezeket a külső falfelületeket?

A kifogástalan minőségű nemesvakolat alkalmazásával gyorsan, kényelmesen tudunk dolgozni, a végeredmény pedig önmagáért beszél majd. A házunk homlokzatát olyanná tudjuk tenni, mint amilyennek elképzeljük - de mégis hogyan?

Ebben a blogcikkünkben alaposan körüljárjuk a témát, és többek között arról is szó lesz, hogy pontosan hogyan történik a nemesvakolat felhordása.

Miért használj önterülő aljzatkiegyenlítőt?

Miért használj önterülő aljzatkiegyenlítőt?

Egy felújítás során, ha a padló burkolása is napirendre kerül, akkor az egyik kulcsfontosságú lépés az aljzatkiegyenlítés. Erre a célra mindenképpen magas minőségű, önterülő aljzatkiegyenlítőt kell használni, ugyanis az nagy segítséget nyújt a burkolólapok sima és tartós felhelyezésében. 

Laikusként ránézve a padlóra lehet, hogy egyenesnek látjuk, ám még a legkisebb egyenetlenség is nagymértékben meg tudja nehezíteni a munkánkat. Ha ugyanis nem teljesen sima a talaj, akkor az garantáltan ki fog ütközni a burkolás során. 

Úgy gondoljuk, hogy erről a témáról nem lehet eleget beszélni, éppen ezért a mai blogbejegyzésünkben az aljzatkiegyenlítést vesszük górcső alá. Szó lesz arról, hogy miért van szükség rá, illetve arról is beszélünk, hogy milyen előnyei vannak a magas minőségű aljzatkiegyenlítők használatának, amik könnyen és egyenletesen terülnek. 

Lábazati vakolat felhordása: így csináld jól

Lábazati vakolat felhordása: így csináld jól

A házak, épületek lábazata kiemelt figyelmet, illetve védelmet igényel, hiszen rendkívül fontos, hogy megóvjuk az időjárási elemektől. Az egyik legfontosabb feladat a lábazati vakolat felhordása. Ez lényegében nem más, mint egy olyan anyag, ami védi, illetve esztétikailag is szebbé teszi az épületnek ezt a részét.

Ez a réteg nemcsak megóvja a lábazatot a nedvesség, az UV-sugárzás és a fagykárok ellen, hanem javítja is a szerkezet hőszigetelő tulajdonságait. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen terméket használsz a vakolásra, és azt hogyan viszed fel a felületre. 

Ebben a blogbejegyzésünkben ezt a témát vesszük górcső alá, így hát érdemes lesz velünk tartani. Elmondjuk, hogy pontosan mi is az a lábazati vakolat, illetve mire szolgál, emellett pedig annak felhordásáról is szó lesz.

Tudnivalók a Baumit Fino Bello glettanyagról

Tudnivalók a Baumit Fino Bello glettanyagról

A beltéri glettanyagok használata elengedhetetlen ahhoz, hogy teljesen sima és egyenletes falfelületet hozzunk létre festés vagy tapétázás előtt. Az egyik legnépszerűbb termék a Baumit Fino Bello, ami a gipszes glettek közé tartozik. 

Ebben az írásunkban kicsit közelebbről is bemutatjuk a beltéri glettanyagokat, különös tekintettel az előbb említett termékcsaládra. Először arról fogunk beszélni, hogy mi célt szolgál ez a termék, miért érdemes használni, illetve a megfelelő alkalmazásáról is szó lesz. 

Kerítésfesték fára: minden, amit tudnod kell róla

Kerítésfesték fára: minden, amit tudnod kell róla

Ha a fakerítés kialakítása mellett tesszük le a voksunkat, akkor bizony nagy figyelmet kell szentelnünk arra, hogy a megfelelő módon fessük le. Ilyenkor jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy mit kell tudni a kerítésfesték fára történő felviteléről.

Amennyiben a kerítés fából készül, akkor bizony nélkülözhetetlen, hogy megóvjuk a faanyagot a különböző hatásoktól. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi minden tudja károsítani szabadtéren: a csapadék, a szélsőséges hőmérséklet-változások, az UV-sugárzás, és mindezek mellett még a penészgombák és a különböző rovarok is veszélyt jelenthetnek rá.

Ha még nem találtad meg a megfelelő termékeket, amiket fel tudsz használni a kerítés festésére, akkor figyelmedbe ajánljuk a kerítésfesték kínálatunkat. Itt rendelkezésedre állnak azok az alapanyagok, amikkel tökéletes végeredményt érhetsz el. 

Többre is kíváncsi vagy? Akkor olvass tovább, ebben az írásunkban ugyanis sok hasznos információt osztunk meg veled ebben a témában. Először is elmondjuk, hogy mi is pontosan a kerítésfesték, és ajánlunk is egy szuper terméket, ami garantáltan nem okoz számodra csalódást.

Hogyan újítsam fel a medencét saját kezűleg, és milyen medencefestéket használjak?

Hogyan újítsam fel a medencét saját kezűleg, és milyen medencefestéket használjak?

A ház mellett felépített medence számos előnnyel jár, hiszen amellett, hogy bármikor lehetőségünk van a strandolásra, az otthonunk értékét is növeljük vele. Idővel azonban szükség lehet a felújítására, amikor is ki kell választanunk a megfelelő medencefestékeket. 

És persze utána kell járnunk annak is, hogy pontosan hogyan is zajlik lépésről lépésre a medencefelújítás, hogy mindent úgy csináljunk, ahogy kell, és ne essünk bele azokba a hibákba, amiket sokan elkövetnek.

Ha úgy érzed, hogy van még mit tanulnod, akkor ez az írásunk most neked szól. Először is elmondjuk, hogy mit érdemes átgondolnod mielőtt nekiállsz a munkának, utána pedig sorra vesszük a medencefelújítás lépéseit, és természetesen a megfelelő medencefestékek kiválasztásáról is szó lesz. 
 

Amit a 7016-os antracit árnyalatról tudni érdemes

Amit a 7016-os antracit árnyalatról tudni érdemes

Amikor kültéren vagy beltéren napirendre kerül a festés, akkor az egyik legfontosabb feladat annak meghatározása, hogy milyen árnyalatú festéket használjunk. A 7016-os antracit szín manapság az egyik legdivatosabb változat az építőiparban, így ezzel garantáltan nem tudsz mellényúlni. 

Természetesen, amikor a tökéletes árnyalatot keressük, akkor nem kizárólag a trendeket kell figyelembe vennünk. Legalább annyira fontos az egyéni ízlésünk, illetve az, hogy milyen színvilágú környezetben érezzük jól magunkat. Az viszont biztos, hogy az antracit árnyalat nem véletlenül került az elmúlt években a TOP színek listájának élére.

Ha kíváncsi vagy, hogy miért érdemes mellette döntened, akkor tarts velünk, ebben a cikkünkben ugyanis bővebben is kifejtjük ezt a témát. Többek között szó lesz arról is, hogy a minőségi festékeket mi alapján kategorizálhatjuk, illetve hogy melyek azok a festékeink, amik antracit színben is kaphatóak.