Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Festési praktikák,színspirációk

Inspirációk, ötletek a festékek és anyagok kiválasztásához és helyes használatához! 
Mit kell tudni az önterülő aljzatkiegyenlítő anyagszükségletről?

Mit kell tudni az önterülő aljzatkiegyenlítő anyagszükségletről?

A lakásfelújítás során sok esetben sor kerül a padlóburkolat cseréjére is, melynek kapcsán felmerülhet egy dilemma az önterülő aljzatkiegyenlítő anyagszükségletével kapcsolatosan. 

Mennyi aljzatkiegyenlítőt használjunk a legoptimálisabb végeredmény elérése érdekében? Hangzik a kérdés, amire bizony választ kell találnunk, mielőtt nekiállunk a munkának, hiszen a szükségletnek megfelelően tudunk gondoskodni a megfelelő mennyiségű anyag beszerzéséről. 

Ne aggódj, ha erre a kérdésre még nem találtad meg a választ, ebben a cikkünkben ugyanis összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. Ígérjük, miután az írásunk végére érsz azt is tudni fogod, hogy egy 5 négyzetméteres helyiség esetén mennyi aljzatkiegyenlítőt kell beszerezned.

Mélyalapozó száradási idő - avagy mennyit kell várnunk a felvitelt követően?

Mélyalapozó száradási idő - avagy mennyit kell várnunk a felvitelt követően?

Annak érdekében, hogy a falfestés az igényeinknek megfelelően valósuljon meg, és elégedettek legyünk a végeredménnyel, nélkülözhetetlen a mélyalapozó használata. Ezzel kapcsolatban van egy fontos téma, amiről nem árt beszélni: a mélyalapozó száradási idő fontos kérdés abból a szempontból, hogy mikor haladhatunk tovább a munkával. 

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem várják meg, míg teljesen megszárad, hanem előtte elkezdik felvinni a festéket a falfelületre. Ez azonban nem szerencsés, ha ugyanis nem szárad meg, akkor nem tudja megfelelően betölteni a szerepét.

Mindenekelőtt arra kell törekedni, hogy egy magas minőségű mélyalapozóval dolgozzunk, ugyanis ez is sokat nyom a latba. Annak felvitele után pedig már csak egy dolgunk van: türelmesen kivárni a száradási időt. Mennyi is az pontosan? Mai cikkünkben többek között erre is válaszolunk.

A nemesvakolat festése megspórolható, mutatjuk, hogyan!

A nemesvakolat festése megspórolható, mutatjuk, hogyan!

Ha arra törekszünk, hogy az otthonunk teljes mértékben megfeleljen az elképzeléseinknek, akkor természetesen nemcsak a belső terek, hanem a külső megjelenés kialakítására is összpontosítani kell. Sokan azt gondolják, hogy ehhez a nemesvakolat festése is hozzátartozik. 

Ebben nagy szerepet játszanak a homlokzat tulajdonságai, jellemzői. Elvégre az meglehetősen nagy kiterjedésű, így nagymértékben meghatározza azt, hogy az otthonunk hogyan néz ki kívülről.

A homlokzatot könnyen dekoratívvá tehetjük a minőségi nemesvakolatok használatával, melyek ráadásul nemcsak szebbé teszik, hanem a megfelelő védelmet is biztosítják számára, ami legalább ennyire fontos.

Kerítésfesték fára: melyik terméket válasszuk?

Kerítésfesték fára: melyik terméket válasszuk?

Amennyiben azt szeretnénk, hogy az otthonunk külső megjelenése is esztétikus legyen, szükség lehet arra, hogy lefessük a kerítésünket. Ez esetben nagy dilemmát okozhat a kérdés, hogy melyik a legjobb kerítésfesték fára?

Erre a kérdésre persze nincs általános válasz, hiszen az, hogy melyik festék lesz a megfelelő, több mindentől is függ. Mindenekelőtt azt kell szem előtt tartanunk, hogy egy nyers, kezeletlen fakerítésről van-e szó, vagy egy olyan fából készített darabról, ami korábban már volt festve.

Ne csüggedj, ha úgy érzed, ezzel még nem kerültél közelebb a megoldáshoz, mai cikkünkben ugyanis az a célunk, hogy segítséget adjunk a megfelelő, fára használható festékek kiválasztásához.

Amit tudni érdemes az aljzatkiegyenlítő anyagszükséglet meghatározása kapcsán

Amit tudni érdemes az aljzatkiegyenlítő anyagszükséglet meghatározása kapcsán

Ha a padló burkolása előtt úgy ítéljük meg, hogy a tökéletes eredmény eléréséhez szükség van a talaj kiegyenlítésére is, akkor lesz egy fontos feladatunk, ami nem más, mint az aljzatkiegyenlítő anyagszükséglet pontos meghatározása.

Ritka az az eset, amikor a burkolni kívánt felület teljesen sima, egyenletes és semmilyen hiba nincs benne. Sokkal gyakoribb, hogy vannak kisebb-nagyobb repedések, illetve lejtések benne, amit bizony a megfelelő módon korrigálni kell.

Ezt pedig a kiváló minőségű aljzatkiegyenlítő anyagokkal tudjuk megtenni. Mielőtt azonban nekiállunk a munkának, meg kell határoznunk, hogy milyen mennyiségben lesz szükségünk rá. Mai írásunkban ezt a témát fogjuk egy kicsit részletesebben is górcső alá venni.

Régi festék eltávolítása bútorról? Igen, lehetséges!

Régi festék eltávolítása bútorról? Igen, lehetséges!

Időnként szükségét érezhetjük annak, hogy egy kicsit felújítsuk a régi bútorainkat, amit először is a már rajta lévő festék leszedésével kell kezdeni. A régi festék eltávolítása bútorról nem lehetetlen, ha tisztában vagyunk néhány fontos tudnivalóval.

A bútorok a legfontosabb használati tárgyak az otthonunkban, elvégre nap mint nap elővesszük, használjuk őket, hogy kellőképpen komfortosan érezzük magunkat. Ennek hatására azonban hamar elhasználódhatnak, vagy egyszerűen csak idejét múlttá válnak.

Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy ki kell dobnunk őket, különösen, ha olyan bútordarabokról van szó, amik az évek alatt már jócskán a szívünkhöz nőttek. Ezeket akár fel is újíthatjuk például úgy, hogy eltávolítjuk róluk a régi festéket, és új színt adunk nekik egy jó minőségű bútorfesték segítségével.

Hogyan válasszak lazúrfestéket? Segítünk a döntésben!

Hogyan válasszak lazúrfestéket? Segítünk a döntésben!

Mielőtt nekiállnánk a fából készült bútorok és egyéb szerkezeti elemek festésének, nagyon fontos, hogy eldöntsük melyik alapanyaggal fogunk dolgozni. Ilyenkor gyakran felmerül a kérdés, hogy “hogyan válasszak lazúrfestéket”? 

A lazúrfestékek remek megoldást kínálnak a fa festésére. Egyrészt sokkal esztétikusabb megjelenést kölcsönöznek neki, másrészt pedig megfelelő védelmet is nyújtanak számára, emiatt tehát nagyon népszerű, széles körben alkalmazott festékekről van szó. A fejtörést általában az okozza, hogy a lazúrfestékeknek többféle típusa is létezik. 

Amit szem előtt kell tartanunk a megfelelő homlokzati falfesték színének kiválasztásakor

Amit szem előtt kell tartanunk a megfelelő homlokzati falfesték színének kiválasztásakor

Annak érdekében, hogy otthonunkkal maradéktalanul elégedettek legyünk, nemcsak a belső terek, hanem a homlokzat kialakítására, színére is oda kell figyelnünk. Ha esztétikus megjelenést szeretnénk biztosítani számára, akkor a homlokzati falfesték színét tudatosan kell megválasztanunk. 

Ez egy igencsak felelősségteljes feladat, hiszen gondoljunk csak bele, minden nap, amikor elhagyjuk az otthonunkat, vagy hazaérkezünk, látni fogjuk a homlokzat színét. Az általunk választott árnyalat nagymértékben meghatározza a házunk kinézetét, és azt, hogy mennyire illeszkedik a környezetébe. 

Amennyiben egy szép színt szeretnénk adni a homlokzatnak, akkor a minőségi homlokzatfestékek remek megoldást kínálnak a munkához. Már csak az a kérdés, hogy melyik árnyalat mellett tedd le a voksodat? Akkor olvass tovább, mai cikkünkben ugyanis segítünk dönteni!

A kenhető vízszigetelést neked is érdemes kipróbálni!

A kenhető vízszigetelést neked is érdemes kipróbálni!

A lakásfelújítás során szükség lehet arra, hogy a felületeket megóvjuk a víztől és annak negatív hatásaitól. Erre remek alternatíva lehet a kenhető vízszigetelés, amit nagyon sokoldalúan, kültéren és beltéren is lehet használni. 

Legyen szó a fürdőszoba vagy a terasz felújításáról, ez a vízszigetelési eljárás hatékony megoldást kínálhat. Sőt, bizonyos termékek még akár a lapos tetők önálló vízzáró szigetelésére, illetve ponyvák, napernyők, kerti sátrak felújítására is alkalmasak. 

A kenhető vízszigeteléseket az alapozó festékek termékkategóriában találod, de ha rendelés előtt egy kicsit többet is szeretnél tudni ezekről a termékekről, akkor tarts velünk, ebben az írásunkban ugyanis górcső alá vesszük őket.

Tisztasági festés házilag? Lehetséges!

Tisztasági festés házilag? Lehetséges!

Ahhoz, hogy otthonunkban maradéktalanul komfortosan érezzük magunkat, időnként szükség lehet a falak átfestésére, melynek kapcsán gyakran felmerül a kérdés, hogy a tisztasági festés házilag is megvalósítható-e? A válasz az, hogy igen!

A falak átfestése nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy másik színt kell választanunk. Amennyiben meg vagyunk elégedve az árnyalattal, akkor lefesthetjük ugyanazzal a színnel, amit akár házilag is megtehetünk, ha van hozzá kedvünk, kézügyességünk és felszerelésünk - ez utóbbit be tudod szerezni nálunk.

Ebben a témában fogunk egy kicsit jobban elmerülni a mostani cikkünkben, így ha épp aktuális számodra, akkor mindenképp tarts velünk!