Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Festési praktikák,színspirációk

Inspirációk, ötletek a festékek és anyagok kiválasztásához és helyes használatához! 
Mit érdemes tudni a diszperziós falfesték jellemzőiről?

Mit érdemes tudni a diszperziós falfesték jellemzőiről?

Ha bármikor úgy döntesz, hogy átfested az otthonod falait, akkor a diszperziós falfesték remek szolgálatot tesz. Ilyenkor nem árt néhány dologra odafigyelni annak érdekében, hogy a lehető legjobb végeredményt érhesd el. Mindenekelőtt arra, hogy milyen alapanyagokkal fogsz dolgozni. 

A falfestékek nagyon sokfélék lehetnek attól függően, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek. Ahhoz, hogy megfelelő döntést tudj hozni, nem árt tisztában lenned a fontos tudnivalókkal. Például azzal, hogy melyiknek mi az előnye, mikor és hol érdemes használni őket. 

A diszperziós falfestékek igen kedvelt alapanyagok, mert rengeteg előnnyel tudnak szolgálni. Ez még abban az esetben is így van, ha semleges színekre szeretnénk festeni a falakat. Többek között ugyanis a fehér falfestékek között is megtalálhatók.

Ezt az írásunkat azért készítettük, hogy jobban is megismerhesd ezeket az alapanyagokat. Először is arról fogunk mesélni, hogy mi is az a diszperziós falfesték, és hogyan tudod használni. Végül pedig kitérünk arra is, hogy mit kell tudnod a tárolásukról. 

Hasznos tudnivalók a Magnat festék előnyeiről

Hasznos tudnivalók a Magnat festék előnyeiről

A Magnat festék ideális választást jelent számodra, ha azt szeretnéd, hogy a falaid csodás színekben pompázzanak. Ugyanakkor nem csak a kellemes árnyalatokat nyerhetsz a festékek használatával. 

Számos más előnyös tulajdonsággal is rendelkeznek, amik mind a használatuk mellett szólnak. Ilyen többek között a sokoldalú felhasználhatóság, a kimagasló kopásállóság és a könnyű lemoshatóság. Ezek a jellemzők egytől egyig hozzájárulnak ahhoz, hogy a márka védjegyét viselő színes falfestékek maximálisan kivívják a felhasználók elégedettségét.

Ezt a cikkünket azért készítettük, hogy kicsit jobban is megismerhesd a Magnat falfestékeket. Megtudhatod, hogy miért is annyira különlegesek, és miért jársz jól, ha mellettük teszed le a voksodat. Kiderül az is, hogy milyen termékekből, illetve milyen árnyalatokból válogathatsz.

Falfestéshez ötletek, ha egy kis változatosságra vágysz

Falfestéshez ötletek, ha egy kis változatosságra vágysz

Időnként előfordul, hogy megunjuk azokat a színeket, mintákat, amik az otthonunk falait díszítik. Semmi gond! A falfestéshez ötletek egész tárházából választhatunk, ha kicsit változatosabbá, különlegesebbé szeretnénk tenni őket.

Csak egy kis kreativitásra és kézügyességre van szükség ahhoz, hogy profi végeredményt érhess el. Na meg persze nem árt előre kitalálni, hogy pontosan milyen technikával is szeretnél dolgozni. Ezután már csak a minőségi beltéri festékek beszerzéséről kell gondoskodnod. Még szerencse, hogy nálunk megtalálod őket!

Ebben a bejegyzésünkben hozunk néhány szuper ötletet falfestéhez, hogy legyen miből válogatnod, inspirálódnod. Olyan tippeket mutatunk, amik nagyon egyszerűen megvalósíthatók, mégis elképesztően ütős hatást lehet elérni velük.

A RAL 7016: az egyik legnépszerűbb szín festéskor!

A RAL 7016: az egyik legnépszerűbb szín festéskor!

A RAL 7016 színkódot manapság sokszor lehet hallani, amikor festésről van szó, ez ugyanis az egyik legnépszerűbb árnyalat az építőiparban. Nem számít, hogy külső homlokzatok vagy belső terek festéséről van-e szó ez a szín mindenhol hódít.

A színek rendkívül fontos szerepet játszanak abban, hogy azt a végeredményt kapjuk, mint amit megálmodtunk. Azok ugyanis nagymértékben meghatározzák, hogy egy fal vagy betonból épített szerkezet az igényeinknek megfelelő látványt fog-e nyújtani. A különböző árnyalatok óriási hatást gyakorolnak ránk, arról nem is beszélve, hogy az optikai érzékelésünket is befolyásolják. Így hát semmiképp sem szabad a véletlenre bízni a választást!

Mi a titka a RAL 7016-os színkódnak? Egyáltalán milyen árnyalatot takar ez a kódszám? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszolni fogunk, sőt, azt is elmondjuk nálunk milyen minőségi zománcfestékeket találsz ebben a színben. 

Így használd a betonfestéket!

Így használd a betonfestéket!

Ha kültéri utak, járdák és egyéb közlekedésre használt beton szerkezetek festését tervezed, akkor a betonfesték remek szolgálatot tesz. Ez egy olyan termék, amit kifejezetten kültéren történő használatra fejlesztettek ki annak érdekében, hogy a betonnak megfelelő védelmet biztosítson. 

Amikor a megfelelő alapanyagok kiválasztásáról van szó, akkor nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük a festendő felületek helyét és tulajdonságait. Különösen igaz ez akkor, ha kültéren dolgozunk, hiszen ott sokkal nagyobb terhelésnek vannak kitéve.

Ha kíváncsi vagy, hogy mit tudnak nyújtani a jó minőségű betonfestékek, akkor ez az írásunk neked szól. Először is arról lesz szó, hogy milyen jellemzői vannak ezeknek a különleges alapanyagoknak. Utána pedig elmondjuk, hogyan tudod használni őket, illetve hogy mire kell nagyon odafigyelned, ha tökéletes végeredményre törekszel. 
 

Tudnivalók a diszperziós alapozó használatáról

Tudnivalók a diszperziós alapozó használatáról

Ha tökéletes végeredményre törekszünk, akkor festés előtt érdemes diszperziós alapozót is használni. Ezzel szépen le tudjuk alapozni a festeni kívánt felületet annak érdekében, hogy a további rétegek tökéletesen fedjenek, és egységesek legyenek.

A falak, illetve egyéb felületek alapozását nem lehet eléggé hangsúlyozni. Sokan úgy gondolják, hogy ezt a lépést inkább kispórolják a folyamatból, hogy időt, illetve alapanyagot takarítsanak meg. Abba azonban már nem gondolnak bele, hogy alapozás nélkül a festékek nem fognak olyan szépen mutatni. Arról nem is beszélve, hogy az időtállóságuk sem biztos, hogy megfelelő lesz. 

Miért nem érdemes kihagynod az alapozást? Mit tudnak nyújtani a jó minőségű diszperziós alapozók? Hol, illetve hogyan tudod használni őket? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, akkor olvass tovább, ugyanis a mostani írásunkból minden kiderül. 
 

Tudnivalók a radiátor festék alkalmazásáról

Tudnivalók a radiátor festék alkalmazásáról

Amikor a radiátorok, kályhák festését kell megoldanunk, akkor remek megoldást jelent a radiátor festék használata. Ez egy speciális tulajdonságokkal rendelkező termék, amit kifejezetten a magas hőmérsékletű felületek festésére fejlesztettek ki.

Bármit is szeretnénk lefesteni mindig szem előtt kell tartanunk az anyag egyedi jellemzőit. Ehhez hozzátartozik az is, hogy számításba vesszük az adott tárgy vagy felület hőmérséklet változását is. Ennek megfelelően kell ugyanis kiválasztanunk a festékeket.

Mire kell odafigyelned, amikor radiátort festesz? Miben különböznek a radiátor festékek a hagyományos alapanyagoktól? Többek között ezekre a kérdésekre fogunk választ adni a mostani cikkünkben. Sőt, még azt is elmondjuk, hogy pontosan hogyan zajlik lépésről lépésre a radiátor vagy más magas hőmérsékletű berendezés festése.
 

Tudnivalók az univerzális szilikon használatáról

Tudnivalók az univerzális szilikon használatáról

Amikor szép és tartós tömítéseket kell létrehoznunk, akkor remek szolgálatot tesznek az univerzális szilikon termékek. Ezek az anyagok számos helyszínen ideális megoldást jelentenek, ráadásul nagyon kényelmesen tudjuk használni őket.

Emiatt nem is csoda, hogy a szilikon tömítők használata nagy népszerűségnek örvend. Mielőtt elkezdesz dolgozni velük, nem árt néhány fontos dologgal tisztában lenned. Például azzal, hogy milyen jellemzőik vannak, hogyan, illetve hol lehet használni őket.

Ezt a cikkünket azért készítettük, hogy minden fontos tudnivalót megosszunk veled, amit az univerzális szilikonokról tudni érdemes. Célunk, hogy mire az írásunk végére érsz, átfogó képet kapj ezekről a nagyszerű alapanyagokról. Emellett pedig az adott célnak megfelelő változat kiválasztása se okozzon problémát.

Tapéta leszedése profi módon

Tapéta leszedése profi módon

A tapéta leszedése nem olyan bonyolult feladat, ha tisztában vagy vele, hogy mire kell nagyon figyelned. Hajlamos lehetsz azt gondolni, hogy egyszerűen csak le kell tépni, kaparni a falról. Ez így igaz, de nem mindegy ezt hogyan teszed, illetve mit csinálsz akkor, ha valahol nem jön fel a tapéta.

A tapétázás az egyik legnépszerűbb módja annak, ha egy kicsit fel akarjuk dobni az otthonunkat. Nagyon egyszerűen fel lehet ragasztani, arról nem is beszélve, hogy igazán különleges végeredményt lehet elérni vele. Idővel azonban előfordulhat, hogy megunjuk a tapétánk színét, mintáját, és a csere mellett döntünk. 

Ilyenkor tudnunk kell, hogy milyen eszközöket és tapétaeltávolító szereket érdemes használnunk. Emellett pedig a munka folyamatával, annak lépéseivel is tisztában kell lennünk annak érdekében, hogy igényes legyen a kivitelezés. Ebben a cikkünkben hasznos tippeket adunk, hogy megkönnyítsük a dolgodat, és a tapétát egyszerűen el tudd távolítani. 

A hőálló festék legfontosabb tulajdonságai

A hőálló festék legfontosabb tulajdonságai

A hőálló festék remek szolgálatot tesz, amikor olyan tárgyakat, használati eszközöket szeretnénk festeni, amik működés közben felmelegednek. Ilyenek például a radiátorok vagy a gázkonvektorok. Ilyenkor kizárólag a speciális tulajdonságokkal rendelkező festékekkel tudunk eredményesen dolgozni. 

A hőálló festékek különlegessége, hogy a felforrósodott készülékeket tökéletesen be lehet fedni, át lehet színezni velük. Erre bármikor szükség lehet, ha azt szeretnénk, hogy a konvektorok, radiátorok is esztétikus látványt nyújtsanak. Ugyanakkor az esztétikai szempontokon túl más miatt is érdemes lefesteni őket. 

Ezt a cikkünket azért készítettük, hogy górcső alá vegyük a hőálló spray festékeket. Először is elmondjuk, hogy mi célt szolgálnak és miért annyira hasznosak. Utána pedig arról is szó lesz, hogy pontosan hogyan is kell használni őket és mennyi a száradási idejük.