A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Elfogadom" gombra kattintással. Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatkezelési tájékoztató

Festési praktikák,színspirációk

Inspirációk, ötletek a festékek és anyagok kiválasztásához és helyes használatához! 
Amiről gyakran megfeledkezünk a festés előkészületeinél: a festékes vödör!

Amiről gyakran megfeledkezünk a festés előkészületeinél: a festékes vödör!

Amikor hosszas mérlegelés után megszületik az elhatározást, hogy akkor nekiállunk, és kifestjük a teljes otthonunkat vagy csupán egy-két helyiséget, akkor legtöbbször csak a színválasztással vagyunk elfoglalva. Persze rendkívül fontos, hogy milyen színű, milyen árnyalatú lesz a fal, erre is kell időt szánni, de sajnos sokan elfeledkeznek az olyan kellékek jelentőségéről, mint a festékes vödör.

Sőt, még a festékes üzletek tanácsai is jobbára arról szólnak, hogy milyen festéket válasszunk, miért és hogyan alapozzunk, hogyan számoljuk ki a szükséges festékmennyiséget, így aztán nem meglepő, ha maguk a vásárlók is másodlagos teendőnek tartják a kiegészítő termékek, a kellékek és az eszközök beszerzését. Mai cikkünkben ezért annak eredünk utána, hogy mi kerüljön fel az előkészületek során a bevásárlólistánkra.

A Polifarbe barna árnyalatok mindenhol jól mutatnak!

A Polifarbe barna árnyalatok mindenhol jól mutatnak!

Amikor manapság bárki is szobafestésre adja a fejét, akkor bizony nem lesz olyan egyszerű dolga, amikor a megfelelő színt kell megvásárolni, ám a Polifarbe barna árnyalatok valamelyike szinte biztosan benne lesz a virtuális kosárban.

Hogy miért is vagyunk ebben annyira biztosak, azt mai blogbejegyzésünkben meg is indokoljuk, ugyanis a fentebb említett festékmárka árnyalatait vesszük górcső alá.

RAL 7001: a szín, amely a garázs felújításához is elengedhetetlen!

RAL 7001: a szín, amely a garázs felújításához is elengedhetetlen!

A tavasz beköszöntével sokan döntenek úgy, hogy felújításba, építkezésbe kezdenek. Ahogy a természet megújul, úgy jön az emberekbe is az érzés, hogy a saját környezetüket is szeretnék felfrissíteni – a garázst mondjuk a RAL 7001 színkódú festék segítségével lehet újjá varázsolni.

Mert köztudott, hogy festéssel teljesen új és tiszta külső érhető el, így ha nem szeretnénk falat bontani, kőműves munkákat végezni, akkor marad a festés. Ez tulajdonképpen időszerű is lehet, hiszen akad olyan helyiség, amelyet jó, ha évente átgurítunk, míg más szobák vagy kinti épületek, esetleg a kerítés ennél ritkább gondoskodást igényelnek. Mai blogbejegyzésünkben a garázst vesszük górcső alá, amiért biztosan hálás is lenne ez a helyiség, ha beszélni tudna!

A Héra festékkel nem lehet mellélőni!

A Héra festékkel nem lehet mellélőni!

Akár egy lakást nézünk, akár egy családi házat, számtalan olyan eset van, amikor különböző fajtájú festékekre lesz szükség, és ilyenkor jó, ha kéznél van egy olyan univerzális és megbízható márka, mint a Héra. Ugyanis bőven nem olyan egyszerű a kérdés, hogy van egy fajta festék, amelyhez csak a megfelelő színt kell kiválasztani, hanem ennél sokkal bonyolultabb. Egy falra is mehet többféle festék, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni, mit szeretnénk megelőzni, vagy éppen milyen konkrét problémát szeretnénk megoldani vele.

Szerencsére a Héra már hosszú évtizedek óta az otthonteremtők, az otthont csinosítók szolgálatában áll, így bátran ki merjük jelenteni, hogy szinte már-már tökélyre sikerült fejleszteni a festékeiket. Persze rendkívül sok múlik az alapozáson és a festés közben használt eszközökön, de a lényeg mégis a festéken magán van, éppen ezért mai blogbejegyzésünket a méltán népszerű Héra falfestékeknek szenteljük.

Minden, amit a lazúr átfestése kapcsán tudni érdemes

Minden, amit a lazúr átfestése kapcsán tudni érdemes

A közelgő tavasz, az egyre hosszabbodó nappalok és az egyre melegedő időjárás mindenkit kicsalogat a kertbe. Ilyenkor vetünk számot azzal, hogy az őszi-téli időszak milyen károkat okozott akár a kertünkben, akár a kerti fészerben vagy éppen a kerítésünkben. Egy biztos: a lazúr átfestése a tavasz egy pontján bizonyosan szerepelni fog a teendőink között.

Hogy hogyan és miért, azt fogjuk a mai blogbejegyzésünkben körbejárni, illetve kitérünk arra is, hogy milyen lépéseket kell betartani ahhoz, hogy tartós és szép legyen a munkánk eredménye.

Az örök kérdés: mennyi festék kell?

Az örök kérdés: mennyi festék kell?

Aki már valaha is volt annyira bátor és vállalkozó szellemű, hogy arra vetemedjen, hogy akár a teljes otthonát, akár egy-egy helyiséget saját maga kifessen, az minden bizonnyal találkozott már azzal a kínzó kérdéssel, hogy mennyi festék kell, mennyi lesz vajon az elegendő mennyiség. 

Sajnos teljesen egyetemleges válasz nem létezik, rengeteg paramétertől függ az, hogy mennyi festékre is lesz szükséged, ám egy biztos: nagyon gondosan kell számolni. Aligha van kellemetlenebb annál, hogy a munka befejezése előtt elfogy a festéked, és ott kell hagynod csapot-papot csak azért, hogy el tudj szaladni újabb adagért. 

Ha igazán peches típus vagy, akkor mindez akkor történik veled, amikor minden üzlet zárva, mondjuk szombat délután vagy vasárnap. Éppen ezért fontos, hogy jó előre felkészülj minden eshetőségre, mi pedig ezzel a blogcikkünkkel próbáljuk megkönnyíteni a dolgod.

Miért fontos az alapozó használata falfestés előtt?

Miért fontos az alapozó használata falfestés előtt?

A falfestés egy olyan szakipari munka, amit egy kis ügyességgel mi magunk is el tudunk végezni, ha odafigyelünk néhány dologra. Például arra, hogy ne hagyjuk ki az egyik legfontosabb lépést, ami nem más, mint az alapozó használata.

Egy jól megválasztott, magas minőséget képviselő alapozó azt a célt hivatott szolgálni, hogy sokkal szebbé és tartósabbá tegye a falfestést. Amennyiben tehát kihagyjuk a folyamatból, akkor ezektől az előnyöktől esünk el.

Pontosan mi is a szerepe az alapozónak? Miért érdemes lealapozni a falat, mielőtt ráfestenénk? Mai cikkünkben ezekre a kérdésekre adunk választ, lássuk!

Tudnivalók a vakolt fal festése kapcsán

Tudnivalók a vakolt fal festése kapcsán

A különböző felújítási, átalakítási munkák során sok esetben napirendre kerülhet a vakolt fal festése, melynek kapcsán van néhány dolog, amire mindenképp oda kell figyelnünk, ha elégedettek szeretnénk lenni a végeredménnyel.

Mindenekelőtt például arra, hogy milyen festéket választunk, illetve, hogy azt hogyan használjuk. Mai cikkünkben ezt a témát fogjuk egy kicsit részletesebben is górcső alá venni, hogy mindenki - még a kezdők is - bátran tudjanak belevágni a munkába, végül pedig elégedettek legyenek a végeredménnyel.

Először is nézzük meg, hogy a vakolást hol szokták alkalmazni, illetve milyen szerepet tölt be!

Mit kell tudni az önterülő aljzatkiegyenlítő anyagszükségletről?

Mit kell tudni az önterülő aljzatkiegyenlítő anyagszükségletről?

A lakásfelújítás során sok esetben sor kerül a padlóburkolat cseréjére is, melynek kapcsán felmerülhet egy dilemma az önterülő aljzatkiegyenlítő anyagszükségletével kapcsolatosan. 

Mennyi aljzatkiegyenlítőt használjunk a legoptimálisabb végeredmény elérése érdekében? Hangzik a kérdés, amire bizony választ kell találnunk, mielőtt nekiállunk a munkának, hiszen a szükségletnek megfelelően tudunk gondoskodni a megfelelő mennyiségű anyag beszerzéséről. 

Ne aggódj, ha erre a kérdésre még nem találtad meg a választ, ebben a cikkünkben ugyanis összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. Ígérjük, miután az írásunk végére érsz azt is tudni fogod, hogy egy 5 négyzetméteres helyiség esetén mennyi aljzatkiegyenlítőt kell beszerezned.

Mélyalapozó száradási idő - avagy mennyit kell várnunk a felvitelt követően?

Mélyalapozó száradási idő - avagy mennyit kell várnunk a felvitelt követően?

Annak érdekében, hogy a falfestés az igényeinknek megfelelően valósuljon meg, és elégedettek legyünk a végeredménnyel, nélkülözhetetlen a mélyalapozó használata. Ezzel kapcsolatban van egy fontos téma, amiről nem árt beszélni: a mélyalapozó száradási idő fontos kérdés abból a szempontból, hogy mikor haladhatunk tovább a munkával. 

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem várják meg, míg teljesen megszárad, hanem előtte elkezdik felvinni a festéket a falfelületre. Ez azonban nem szerencsés, ha ugyanis nem szárad meg, akkor nem tudja megfelelően betölteni a szerepét.

Mindenekelőtt arra kell törekedni, hogy egy magas minőségű mélyalapozóval dolgozzunk, ugyanis ez is sokat nyom a latba. Annak felvitele után pedig már csak egy dolgunk van: türelmesen kivárni a száradási időt. Mennyi is az pontosan? Mai cikkünkben többek között erre is válaszolunk.