Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Festési praktikák,színspirációk

Inspirációk, ötletek a festékek és anyagok kiválasztásához és helyes használatához! 
Tudnivalók a Baumit Fino Bello glettanyagról

Tudnivalók a Baumit Fino Bello glettanyagról

A beltéri glettanyagok használata elengedhetetlen ahhoz, hogy teljesen sima és egyenletes falfelületet hozzunk létre festés vagy tapétázás előtt. Az egyik legnépszerűbb termék a Baumit Fino Bello, ami a gipszes glettek közé tartozik. 

Ebben az írásunkban kicsit közelebbről is bemutatjuk a beltéri glettanyagokat, különös tekintettel az előbb említett termékcsaládra. Először arról fogunk beszélni, hogy mi célt szolgál ez a termék, miért érdemes használni, illetve a megfelelő alkalmazásáról is szó lesz. 

Kerítésfesték fára: minden, amit tudnod kell róla

Kerítésfesték fára: minden, amit tudnod kell róla

Ha a fakerítés kialakítása mellett tesszük le a voksunkat, akkor bizony nagy figyelmet kell szentelnünk arra, hogy a megfelelő módon fessük le. Ilyenkor jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy mit kell tudni a kerítésfesték fára történő felviteléről.

Amennyiben a kerítés fából készül, akkor bizony nélkülözhetetlen, hogy megóvjuk a faanyagot a különböző hatásoktól. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi minden tudja károsítani szabadtéren: a csapadék, a szélsőséges hőmérséklet-változások, az UV-sugárzás, és mindezek mellett még a penészgombák és a különböző rovarok is veszélyt jelenthetnek rá.

Ha még nem találtad meg a megfelelő termékeket, amiket fel tudsz használni a kerítés festésére, akkor figyelmedbe ajánljuk a kerítésfesték kínálatunkat. Itt rendelkezésedre állnak azok az alapanyagok, amikkel tökéletes végeredményt érhetsz el. 

Többre is kíváncsi vagy? Akkor olvass tovább, ebben az írásunkban ugyanis sok hasznos információt osztunk meg veled ebben a témában. Először is elmondjuk, hogy mi is pontosan a kerítésfesték, és ajánlunk is egy szuper terméket, ami garantáltan nem okoz számodra csalódást.

Hogyan újítsam fel a medencét saját kezűleg, és milyen medencefestéket használjak?

Hogyan újítsam fel a medencét saját kezűleg, és milyen medencefestéket használjak?

A ház mellett felépített medence számos előnnyel jár, hiszen amellett, hogy bármikor lehetőségünk van a strandolásra, az otthonunk értékét is növeljük vele. Idővel azonban szükség lehet a felújítására, amikor is ki kell választanunk a megfelelő medencefestékeket. 

És persze utána kell járnunk annak is, hogy pontosan hogyan is zajlik lépésről lépésre a medencefelújítás, hogy mindent úgy csináljunk, ahogy kell, és ne essünk bele azokba a hibákba, amiket sokan elkövetnek.

Ha úgy érzed, hogy van még mit tanulnod, akkor ez az írásunk most neked szól. Először is elmondjuk, hogy mit érdemes átgondolnod mielőtt nekiállsz a munkának, utána pedig sorra vesszük a medencefelújítás lépéseit, és természetesen a megfelelő medencefestékek kiválasztásáról is szó lesz. 
 

Amit a 7016-os antracit árnyalatról tudni érdemes

Amit a 7016-os antracit árnyalatról tudni érdemes

Amikor kültéren vagy beltéren napirendre kerül a festés, akkor az egyik legfontosabb feladat annak meghatározása, hogy milyen árnyalatú festéket használjunk. A 7016-os antracit szín manapság az egyik legdivatosabb változat az építőiparban, így ezzel garantáltan nem tudsz mellényúlni. 

Természetesen, amikor a tökéletes árnyalatot keressük, akkor nem kizárólag a trendeket kell figyelembe vennünk. Legalább annyira fontos az egyéni ízlésünk, illetve az, hogy milyen színvilágú környezetben érezzük jól magunkat. Az viszont biztos, hogy az antracit árnyalat nem véletlenül került az elmúlt években a TOP színek listájának élére.

Ha kíváncsi vagy, hogy miért érdemes mellette döntened, akkor tarts velünk, ebben a cikkünkben ugyanis bővebben is kifejtjük ezt a témát. Többek között szó lesz arról is, hogy a minőségi festékeket mi alapján kategorizálhatjuk, illetve hogy melyek azok a festékeink, amik antracit színben is kaphatóak. 

A megfelelő beltéri falfesték színek kiválasztása

A megfelelő beltéri falfesték színek kiválasztása

Könnyen előfordulhat, hogy a falakon lévő színeket egy idő után megunjuk, és úgy döntünk, hogy átfestjük őket. Ilyenkor azonban nagyon fontos, hogy tudatosan válasszuk ki a beltéri falfesték színeket, azok ugyanis nagymértékben befolyásolhatják az otthonunk hangulatát, kényelmét.

Mivel mindannyiunknak más az ízlése, ezért teljesen egyéni, hogy milyen árnyalatok jöhetnek egyáltalán szóba. Ugyanakkor van néhány íratlan szabály, amit nem árt szem előtt tartanunk, ha nem szeretnénk mellényúlni a színválasztáskor.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen szempontokat érdemes figyelned, amikor a megfelelő színes falfestékek után kutatsz, akkor tarts velünk! Ebben az írásunkban ugyanis sok hasznos információt osztunk meg a témában.
 

8 alapvető hiba aljzatkiegyenlítő használatakor, amit ne kövess el!

8 alapvető hiba aljzatkiegyenlítő használatakor, amit ne kövess el!

Amikor valamelyik helyiség padlóján burkolatot szeretnénk kialakítani, akkor ahhoz sok esetben nélkülözhetetlen az aljzatkiegyenlítő, azzal ugyanis szépen ki tudjuk egyenesíteni a talajt. Sajnos azonban van 8 alapvető hiba az aljzatkiegyenlítő használatakor, amit nagyon sokan elkövetnek, emiatt pedig nem lesz tökéletes a végeredmény. Lássuk, hogy mik ezek!
Fafelületek védelme lazúrfestékkel

Fafelületek védelme lazúrfestékkel

A fából készült bútorok és egyéb lakberendezési tárgyak remekül mutatnak a lakáson belül és azon kívül is. Nagyon oda kell figyelnünk azonban a védelmükre, amit a lazúrfestékek használatával tudunk megtenni.

A lazúrozás lényegében nem más, mint egy speciális eljárás, ami a fafelületek hatékony védelmét szolgálja. A fa a felhasználást követően is élő anyag marad és a külső tényezők hatására könnyen tönkremehet.

Ebben a bejegyzésünkben egy kicsit részletesebben is kibontjuk ezt a témát. Először is elmondjuk, hogy miért annyira fontos a fafelületek védelme, utána pedig fafestéshez való lazúrfestékek típusairól is szó lesz. Végül pedig az is kiderül, hogy mire kell figyelni a használatuk során.
 

A beltéri falfestékek egy nagyszerű típusa: a latex festék

A beltéri falfestékek egy nagyszerű típusa: a latex festék

A lakáson belül vannak olyan helyiségek, ahol a magas páratartalom vagy a rendszeres vízhasználat miatt vizesedés jelenhet meg a falakon. Ilyenkor remek megoldást nyújtanak a latex beltéri falfestékek.

Tipikusan ilyen helyiség például a konyha, illetve a fürdőszoba, ahol gyakran a csempézéssel igyekszünk megóvni a falfelületeket. Ugyanakkor nem csak ez az egyetlen mód van erre, a latex festékek ugyanis rendkívül strapabírók és erős víztaszító hatással rendelkeznek. 

Ezt a bejegyzésünket azért készítettük, hogy egy kicsit jobban is bemutassuk a speciális beltéri falfestékeket. Azok közül is most a latex termékekről lesz szó, hogy ezzel is segítsük a felújítási munkálatokat.

Először is elmondjuk, hogy miért különlegesek ezek az anyagok, utána pedig sorra vesszük az előnyeiket, pozitív tulajdonságaikat is. Végül pedig adunk néhány hasznos tippet is a falfestéshez.
 

Hol és miért érdemes hőtükörfestéket használni?

Hol és miért érdemes hőtükörfestéket használni?

A házak, lakások megépítésekor előfordulhatnak olyan problémák, amik a nem megfelelő hőszigetelésből adódnak. Többek között közéjük tartozik a hőhíd jelensége is, aminek kezelésére remek megoldást nyújtanak a hőtükörfestékek.

Ezek a termékek kifejezetten arra lettek kifejlesztve, hogy hatékonyan gátolják a hővezetést a falakon. Ezzel csökkentve a hidegérzetet, a párásodást és minden olyan negatív hatást, amit a hőszigetelés hiánya vagy hiányosságai okoznak. 

A lég- és páraáteresztő termékkategóriánkban találod a Valmor Air Flow beltéri hőtükörfestéket, amit ebben az írásunkban kicsit jobban is bemutatunk. Mielőtt azonban ezt megtennénk beszélünk a hőhídról és arról, hogy miért annyira fontos a megszüntetése.

Amit a professzionális glettlehúzók, készletek használatáról tudnod kell

Amit a professzionális glettlehúzók, készletek használatáról tudnod kell

Mielőtt sor kerülne a falfestésre, sok esetben meg kell csinálni a glettelést. Ilyenkor remek szolgálatot tesznek a professzionális glettlehúzók, készletek. Ezekkel ugyanis nagyon egyszerűen, gyorsan és szakszerűen tudjuk eltüntetni a fal egyenetlenségeit.

Bármilyen szakipari munkát is csinálunk, a végeredményt elsősorban a felhasználásra kerülő alapanyag minősége, tulajdonságai határozzák meg. Ugyanakkor rengeteget számít az is, hogy milyen munkaeszközökkel dolgozunk, és ez a glettelés esetében sincs másképp.

Ebben az írásunkban kicsit részletesebben is kifejtjük a professzionális glettlehúzók, készletek szerepét a munkavégzésben. Először is elmondjuk, hogy miért annyira fontos a profi glettelés. Utána arról is szó lesz, hogy ezeknek az eszközöknek milyen típusai vannak, végül pedig felhívjuk a figyelmedet egy fontos tudnivalóra is.