Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fa alapozó festék

A fából készült padlóburkolat, bútorok, lépcsők, illetve egyéb szerkezeti elemek nagyon népszerűek, hiszen nagyon természetes, otthonos hatást keltenek. Ezek esetében azonban nagyon fontos a megfelelő fa alapozófesték használata.

Ezek a termékek azzal a céllal lettek kifejlesztve, hogy megfelelő védelmet nyújtsanak a fából készült felületeknek, illetve hogy elősegítsék a fedőfesték tapadását. Az alapozók ugyanis réteget képeznek a fán, valamint segítenek abban, hogy az apróbb hibák, repedések észrevétlenek maradjanak. Ennek köszönhetően tehát a festéssel sokkal szebb és tartósabb végeredményt érhetünk el. 

Rendezés:

Nálunk, a Bíborfesték Üzletház webshopjában a lehető legjobb helyen vagy, ha a fából készült felületek festésére keresel termékeket. Itt ugyanis minden fontos alapanyagot megtalálsz ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményre tegyél szert.

Az egyik legnagyobb termékkategóriánk a festékek, azon belül jutsz el a kiváló minőségű, márkás alapozókhoz, ahol megtalálod a fa alapozófestékeket is. Mielőtt részletesebben is bemutatnánk a kínálatunkat, nézzük meg, hogy miért is annyira fontos feladat a fa megfelelő módon történő kezelése, alapozása!

Miért fontos a fa alapozása?

A természetes fa továbbra is élő anyag marad, miután feldolgozásra került, és különböző használati tárgyak, bútorok vagy szerkezeti elemek készültek belőle. Éppen ezért továbbra is érzékenyen reagál a külső hatásokra.

Tipikusan ilyen például a nedvesség, ami többek között a festékeken keresztül is bejuthat a fába, ha az közvetlenül kerül felvitelre. Ha ez megtörténik, akkor a fa elszíneződik, sőt a nedvesedés a festék leválását is okozhatja, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy ez a jelenség penészesedést is okozhat, illetve meggyengítheti a fa szerkezetét.

Ezen kívül az alapozás azért is fontos, mert egy sokkal egységesebb felületet tudunk létrehozni vele. Erre sokkal könnyebben tudjuk felvinni a fedőfestéket, ami tartósabb is lesz. 

Milyen termékeket találsz a fa alapozófesték kínálatunkban?

A fa alapozófestékek különböző kivitelben készülnek, és nálunk sokféle változatát megtalálod. Számunkra kiemelten fontos, hogy kizárólag magas minőségű, márkás termékeket kínáljunk. Ennek megfelelően a Polifarbe, a Sadolin, a Supralux, valamint a Trinát márkajelzéssel ellátott alapozók megvásárlására nyílik lehetőség webáruházunkban.

Trinát univerzális alapozó

Ez egy igazán sokoldalúan használható fa alapozófesték, ami kültéren és beltéren is jó szolgálatot tesz. A felületre felvíve egy könnyen csiszolható, egyenletes és matt réteget képez, ami hatékonyan biztosítja a fedőfesték tapadását.

Polifarbe fakonzerváló alapozó

Ez a fakonzerváló termék hatékony védelmet biztosít a fából készült tárgyaknak, szerkezeteknek. Többek között a fakárosító rovarok, valamint a különböző penészgombák ellen is rendkívül hatásos. Remek választás a kültéri vagy a nedvességnek fokozottan kitett fafelületekre, például ajtókra, ablakokra, kerítésekre, pergolákra.

Sadolin Base impregnáló alapozó

Ez egy kiváló minőségű, színtelen alapozó, ami mélyen behatol a fa szerkezetébe, és ezáltal hatékony védelmet biztosít számára a külső hatásokkal szemben. Az időjárási elemek, a kártevők és a penészgombák okozta károsodást mind meg lehet előzni vele. Tökéletes megoldás lazúrfesték alá, ugyanis fokozza a tapadását.

Supralux Gemini Tivinil parketta alapozó

Ezt a terméket kifejezetten a natúr, kezeletlen fafelületek, különösen a parketta alapozására lehet használni. A használatával még a régi parketták esetén is csökkenthető a nem kívánatos elszíneződés, ami rontja a parketta esztétikáját.