A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Elfogadom" gombra kattintással. Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatkezelési tájékoztató

Fa alapozó festék

A fából készült padlóburkolat, bútorok, lépcsők, illetve egyéb szerkezeti elemek nagyon népszerűek, hiszen nagyon természetes, otthonos hatást keltenek. Ezek esetében azonban nagyon fontos a megfelelő fa alapozófesték használata.

Ezek a termékek azzal a céllal lettek kifejlesztve, hogy megfelelő védelmet nyújtsanak a fából készült felületeknek, illetve hogy elősegítsék a fedőfesték tapadását. Az alapozók ugyanis réteget képeznek a fán, valamint segítenek abban, hogy az apróbb hibák, repedések észrevétlenek maradjanak. Ennek köszönhetően tehát a festéssel sokkal szebb és tartósabb végeredményt érhetünk el. 

Rendezés:

Nálunk, a Bíborfesték Üzletház webshopjában a lehető legjobb helyen vagy, ha a fából készült felületek festésére keresel termékeket. Itt ugyanis minden fontos alapanyagot megtalálsz ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményre tegyél szert.

Az egyik legnagyobb termékkategóriánk a festékek, azon belül jutsz el a kiváló minőségű, márkás alapozókhoz, ahol megtalálod a fa alapozófestékeket is. Mielőtt részletesebben is bemutatnánk a kínálatunkat, nézzük meg, hogy miért is annyira fontos feladat a fa megfelelő módon történő kezelése, alapozása!

Miért fontos a fa alapozása?

A természetes fa továbbra is élő anyag marad, miután feldolgozásra került, és különböző használati tárgyak, bútorok vagy szerkezeti elemek készültek belőle. Éppen ezért továbbra is érzékenyen reagál a külső hatásokra.

Tipikusan ilyen például a nedvesség, ami többek között a festékeken keresztül is bejuthat a fába, ha az közvetlenül kerül felvitelre. Ha ez megtörténik, akkor a fa elszíneződik, sőt a nedvesedés a festék leválását is okozhatja, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy ez a jelenség penészesedést is okozhat, illetve meggyengítheti a fa szerkezetét.

Ezen kívül az alapozás azért is fontos, mert egy sokkal egységesebb felületet tudunk létrehozni vele. Erre sokkal könnyebben tudjuk felvinni a fedőfestéket, ami tartósabb is lesz. 

Milyen termékeket találsz a fa alapozófesték kínálatunkban?

A fa alapozófestékek különböző kivitelben készülnek, és nálunk sokféle változatát megtalálod. Számunkra kiemelten fontos, hogy kizárólag magas minőségű, márkás termékeket kínáljunk. Ennek megfelelően a Polifarbe, a Sadolin, a Supralux, valamint a Trinát márkajelzéssel ellátott alapozók megvásárlására nyílik lehetőség webáruházunkban.

Trinát univerzális alapozó

Ez egy igazán sokoldalúan használható fa alapozófesték, ami kültéren és beltéren is jó szolgálatot tesz. A felületre felvíve egy könnyen csiszolható, egyenletes és matt réteget képez, ami hatékonyan biztosítja a fedőfesték tapadását.

Polifarbe fakonzerváló alapozó

Ez a fakonzerváló termék hatékony védelmet biztosít a fából készült tárgyaknak, szerkezeteknek. Többek között a fakárosító rovarok, valamint a különböző penészgombák ellen is rendkívül hatásos. Remek választás a kültéri vagy a nedvességnek fokozottan kitett fafelületekre, például ajtókra, ablakokra, kerítésekre, pergolákra.

Sadolin Base impregnáló alapozó

Ez egy kiváló minőségű, színtelen alapozó, ami mélyen behatol a fa szerkezetébe, és ezáltal hatékony védelmet biztosít számára a külső hatásokkal szemben. Az időjárási elemek, a kártevők és a penészgombák okozta károsodást mind meg lehet előzni vele. Tökéletes megoldás lazúrfesték alá, ugyanis fokozza a tapadását.

Supralux Gemini Tivinil parketta alapozó

Ezt a terméket kifejezetten a natúr, kezeletlen fafelületek, különösen a parketta alapozására lehet használni. A használatával még a régi parketták esetén is csökkenthető a nem kívánatos elszíneződés, ami rontja a parketta esztétikáját.