Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alapozó betonra, tapadóhíd, folyékony fólia

Amikor építkezésre vagy lakásfelújításra kerül sor, akkor számos problémára megoldást kell találni a különböző alapanyagok használatával. Alapozó betonra, tapadóhíd, folyékony fólia - ezek használata elengedhetetlennek bizonyul.

Bármilyen felületről is legyen szó, rendkívül fontos, hogy megfelelő védelmet biztosítsunk számukra a külső hatásokkal, például az időjárással szemben. Emellett pedig arra is figyelnünk kell, hogy olyan anyagokat használjunk rájuk, amikkel optimálissá tesszük a nedvszívó képességüket, valamint egységes és kiválóan tapadó felületet biztosítunk a felvitt festékrétegnek. 

Rendezés:

Mind közül az egyik legfontosabb feladat a magas minőségű aljzatképző anyagok, ezeken belül is az alapozó, a tapadóhíd, valamint a folyékony fólia használata.

Miért fontos a beton alapozása?

Ugyanúgy, ahogy a falakat, a betonból készített aljzatokat, szerkezeteket is alapozni kell festés előtt. A beton egyik legjellemzőbb tulajdonsága az, hogy porózus, ami azt jelenti, hogy könnyen porlad, mállik. Vagyis idővel a mechanikai erők, illetve a terhelés hatására kikopnak a betont alkotó szemcsék. 

Másfelől azt is fontos tudni, hogy a betonból készült felületek nagy nedvszívó képességgel rendelkeznek. Ebből kifolyólag a rákent festéket könnyen “elnyelik”, aminek az a következménye, hogy sokkal több anyag kell a befestésükhöz. 

Ezeket a problémákat lehet kiküszöbölni az alapozással. Az alapozó betonra történő felvitele után ugyanis a festék sokkal jobban tapad, és kevésbé szívódik be a szemcsékbe. Az alapozó festékek gyakran valamilyen speciális tulajdonsággal is rendelkeznek, aminek jóvoltából javítják például a beton ellenálló képességét. 

Mi az a tapadóhíd és a folyékony fólia?

A tapadóhíd tulajdonképpen egy olyan alapanyag, ami nagymértékben elősegíti a felületek tapadását, ezzel csökkentve a festékréteg leválásának kockázatát. Végeredményben tehát egy ilyen termékkel sokkal tartósabbá lehet tenni a festést.

A folyékony fólia pedig a felületek hatékony védelmét szolgálja a külső hatásokkal szemben. Többek között például az időjárással, a vízzel, a korrózióval, a vegyi anyagokkal, valamint más káros hatásokkal szemben is megóvja őket.

Alapozó betonra, tapadóhíd, folyékony fólia - ezeket mind megtalálod nálunk

A Baumit Grund egy műgyanta kötőanyagú alapozó a diszperziós fajtából, ami remekül alkalmazható a nedvszívó felületek kiegyenlítésére. Jó választásnak bizonyul az esztrichek, aljzatkiegyenlítők, illetve csemperagasztók alá. Kültéren, valamint beltéren is nagy hatékonysággal használható. 

A Baumit folyékony fólia lényegében nem más, mint egy varrat- és fugamentes üzemi víz elleni szigetelés, ami számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Nem tartalmaz például oldószert, diszperziós és tartósan elasztikus. Remek szolgálatot tesz az épített kivitelben készülő zuhanyzók, zuhanyfülkék alá, de a fürdőszobák, konyhák kerámiaburkolatainak kialakításakor is felhasználható. 

A Baumit Superprimer Tapadóhíd speciális receptúra alapján készül, ennek megfelelően számos előnnyel szolgál. Nem tartalmaz oldószert, diszperziós bázisú és kvarchomokkal dúsított. Kültéren, beltéren egyaránt alkalmazható a nem nedvszívó alapfelületeken, például ha kerámiára szeretnénk burkolatot kialakítani. Szennyezett aljzatokra is remek megoldást jelent, illetve hatékonyan használható betonfelületekre is a vakolat tapadásának elősegítésére.

Ha bármilyen kérdésed van a termékeinkkel kapcsolatban, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!