A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Elfogadom" gombra kattintással. Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatkezelési tájékoztató

Alapozó betonra, tapadóhíd, folyékony fólia

Amikor építkezésre vagy lakásfelújításra kerül sor, akkor számos problémára megoldást kell találni a különböző alapanyagok használatával. Alapozó betonra, tapadóhíd, folyékony fólia - ezek használata elengedhetetlennek bizonyul.

Bármilyen felületről is legyen szó, rendkívül fontos, hogy megfelelő védelmet biztosítsunk számukra a külső hatásokkal, például az időjárással szemben. Emellett pedig arra is figyelnünk kell, hogy olyan anyagokat használjunk rájuk, amikkel optimálissá tesszük a nedvszívó képességüket, valamint egységes és kiválóan tapadó felületet biztosítunk a felvitt festékrétegnek. 

Rendezés:

Mind közül az egyik legfontosabb feladat a magas minőségű aljzatképző anyagok, ezeken belül is az alapozó, a tapadóhíd, valamint a folyékony fólia használata.

Miért fontos a beton alapozása?

Ugyanúgy, ahogy a falakat, a betonból készített aljzatokat, szerkezeteket is alapozni kell festés előtt. A beton egyik legjellemzőbb tulajdonsága az, hogy porózus, ami azt jelenti, hogy könnyen porlad, mállik. Vagyis idővel a mechanikai erők, illetve a terhelés hatására kikopnak a betont alkotó szemcsék. 

Másfelől azt is fontos tudni, hogy a betonból készült felületek nagy nedvszívó képességgel rendelkeznek. Ebből kifolyólag a rákent festéket könnyen “elnyelik”, aminek az a következménye, hogy sokkal több anyag kell a befestésükhöz. 

Ezeket a problémákat lehet kiküszöbölni az alapozással. Az alapozó betonra történő felvitele után ugyanis a festék sokkal jobban tapad, és kevésbé szívódik be a szemcsékbe. Az alapozó festékek gyakran valamilyen speciális tulajdonsággal is rendelkeznek, aminek jóvoltából javítják például a beton ellenálló képességét. 

Mi az a tapadóhíd és a folyékony fólia?

A tapadóhíd tulajdonképpen egy olyan alapanyag, ami nagymértékben elősegíti a felületek tapadását, ezzel csökkentve a festékréteg leválásának kockázatát. Végeredményben tehát egy ilyen termékkel sokkal tartósabbá lehet tenni a festést.

A folyékony fólia pedig a felületek hatékony védelmét szolgálja a külső hatásokkal szemben. Többek között például az időjárással, a vízzel, a korrózióval, a vegyi anyagokkal, valamint más káros hatásokkal szemben is megóvja őket.

Alapozó betonra, tapadóhíd, folyékony fólia - ezeket mind megtalálod nálunk

A Baumit Grund egy műgyanta kötőanyagú alapozó a diszperziós fajtából, ami remekül alkalmazható a nedvszívó felületek kiegyenlítésére. Jó választásnak bizonyul az esztrichek, aljzatkiegyenlítők, illetve csemperagasztók alá. Kültéren, valamint beltéren is nagy hatékonysággal használható. 

A Baumit folyékony fólia lényegében nem más, mint egy varrat- és fugamentes üzemi víz elleni szigetelés, ami számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Nem tartalmaz például oldószert, diszperziós és tartósan elasztikus. Remek szolgálatot tesz az épített kivitelben készülő zuhanyzók, zuhanyfülkék alá, de a fürdőszobák, konyhák kerámiaburkolatainak kialakításakor is felhasználható. 

A Baumit Superprimer Tapadóhíd speciális receptúra alapján készül, ennek megfelelően számos előnnyel szolgál. Nem tartalmaz oldószert, diszperziós bázisú és kvarchomokkal dúsított. Kültéren, beltéren egyaránt alkalmazható a nem nedvszívó alapfelületeken, például ha kerámiára szeretnénk burkolatot kialakítani. Szennyezett aljzatokra is remek megoldást jelent, illetve hatékonyan használható betonfelületekre is a vakolat tapadásának elősegítésére.

Ha bármilyen kérdésed van a termékeinkkel kapcsolatban, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!