Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rozsdaoldó és átalakító RO-55 1l

CLAUDIA ZRT
1.359 Ft
Menny.:db

A képek illusztrációk, termékeink a valóságban eltérhetnek.
A gyártó előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatja a csomagolást.

Egységár: 1.359,00 Ft/liter
Cikkszám: 4169-1
Elérhetőség: Raktáron
RO-55 rozsdaoldó és átalakító tulajdonsággal rendelkezik Foszforsav alapú készítmény, amely kationos felületaktív anyagokat tartalmaz. A fémfelületeket zsírtalanítja, rozsdátlanitja, tisztítja, foszfátoz és passzívál. Acél és öntöttvas felületekről hatékonyan eltávolítja rozsdát. Alkalmassá teszi a kezelt felületet különböző védőrétegekkel, így gyantákkal, festékekkel történő bevonására Alkalmazási terület: Hatékony termék az acél és öntöttvas felületekről a rozsda eltávolítására.
Személyes átvétel
Gyere el Nyíregyházi üzletünkbe és vedd át személyesen.
FESTÉSBEN SZAKÉRTŐK VAGYUNK
A vásárlástól kezdve a megvalósításig minden fázisban segítünk!
30 NAPOS ELÁLLÁS
Vállalkozók számára is biztosítjuk!
KÉNYELMES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS
Országos kiszállítás 3 munkanap alatt!
INGYENES TAPÉTA SZÁLLÍTÁS
30.000 Ft fölötti tapéta rendelésnél ingyenes házhoz szállítás
A termék kiszereléseinformation_mark
1.359 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Tulajdonságok:
- zsírtalanit
- tisztít
- rozsdátlanít
- foszfátoz passzivál egy műveletben anélkül, hogy a felületet jelentősen roncsolná.

Az RO-55 kémiai reakció folytán a rozsdát oldja és vasfoszfáttá alakítja át. A keletkezett vasfoszfát védi a tárgyakat a további rozsdásodástól.

A passziválás függ:
- a levegő páratartalmától
- a hőmérséklettől
- a passzivált anyagtól.

A rozsda eltávolítása történhet:
- TÁRGYAK FÜRÖSZTÉSÉVEL
- ECSETELÉSES ELJÁRÁSSAL
- FÜRDŐ HASZNÁLATÁVAL:
A rozsdátlanításra szolgáló tartály anyaga lehet: műanyag, üveg, saválló acél. A tartály magasságát úgy kell megválasztani, hogy a bemártott tárgyakat a folyadék ellepje. Ügyelni kell arra, hogy a tárgyak ne feküdjenek a tartály alsó felületére. Fürdőben történő rozsdátlanítás esetén gondoskodni kell a helység megfelelő szellőztetéséről. Célszerű a peremelszívás alkalmazása.
Gyakorlati tapasztalatok alapján a kezelési időt a tárgyakon lévő rozsda vastagsága, a tárgyak szennyezettsége, illetve a fürdő hőmérséklete szabja meg. Fürdő előtt célszerű a leveles, vagy vastag rozsda mechanikai úton történő eltávolítása. Ezzel a fürdő élettartamát tudjuk meghosszabbítani.

Fürdő hőmérsékletétől függően a kezelési idő a következőképpen alakul: 15 celsius fok - kb. 90 perc
25 celsius fok - kb. 45 perc
35 celsius fok - kb. 25 perc
45 celsius fok - kb. 15 perc

A fürdő hőmérsékletének emelésével a rozsdaoldás hatékonyabb, de a fürdő kimerülése előbb következik be. A folyadékszint csökkenésekor a pótlásról gondoskodni kell. Fürdő kimerülése után az oldatot semlegesíteni kell!

ECSETELÉSSEL:
Nagy felületű tárgyaknál, berendezéseknél, ahol a tárgyak rozsdátlanítását fürdőben nem tudjuk elvégezni, alkalmazzuk az ecseteléses eljárást. Első lépésben itt is a vastag, illetve a leveles rozsdát mechanikai úton távolítjuk el, majd a rozsdátlanítási folyamatot ecseteléssel végezzük. Ecseteléskor cca 1 m2 felületet vegyünk munkába, és anélkül, hogy megszáradna, ezt a müveletet többször ismételjük meg mindaddig, amíg a rozsdátlanított felület alatt a tiszta fémfelület látható nem lesz. A felület megszáradása után azon acélszürke, illetve fehér bevonat, foszfát keletkezik. Amennyiben a munkadarab festésre kerül, úgy célszerű a fehér bevonatot száraz ruhával, vagy egyéb eszközzel eltávolítani, ez utóbbira történő festés esetén a festett felület matt lesz.

KIEGÉSZÍTÉS:
Az RO-55 kitűnő vízkőoldó tulajdonságságokkal is rendelkezik, és ugyanakkor a betonnal szennyezett munkadarabokat is tisztítja. Mindkét esetben a tisztítandó felületekre bőségesen vigyünk fel RO-55 anyagot, hagyjuk beivódni, majd ennek megtörténte után a vízkő, illetve beton szennyeződés - valamilyen mechanikai eszközzel - könnyen eltávolítható lesz. Ezt mindaddig ismételjük , míg a tiszta fémfelülethez nem érünk. Így vízkőtelenítéssel egyidejűleg a kezelendő felület egy átmeneti védőréteget is kap.

VIGYÁZAT!
A termék a gépkocsiknál a fényezett felületek elszíneződését okozhatja, ezért a rozsdátlanítást a sérült felületen ecsettel óvatosan kell elvégezni, úgy hogy az anyag fényezett felületre ne kerülhessen. A rozsdátlanítás után a felületet szárazra töröljük, majd savmentes zsírral bekenjük. Ha festeni kívánjuk, akkor savmentes zsír helyett a felületet megfelelő száradás után alapozó festékkel látjuk el. Zománcozott felületek (pl. fürdőkád mosogató) kezelésére nem alkalmas, mert azok elszíneződését okozhatja.

FIGYELEM!
Szórással a készítményt felhordani TILOS! Más anyaggal nem hígítható, nem keverhető! Zárt térben történő munkavégzéskor megfelelő hatásfokú szellőzést kell biztosítani. Munkavégzés közben védőszemüveg és védőkesztyű javasolt. A munka befejezése után alapos kézmosás szükséges.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!