A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Elfogadom" gombra kattintással. Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatkezelési tájékoztató

Tippek fehér zománcfesték használatához

Tippek fehér zománcfesték használatához

A fehér zománcfesték kiválóan alkalmas fémfelületek átfestésére, azonban nem árt pár hasznos tanácsot betartani, hogy a végeredmény tartós és minőségi legyen. Maga a zománc egy üveges bevonat, melynek fő alkotóelemei a fém alkáli, kvarcrészecskék és színes pigmentek. 

Fém- és fafelületekre is alkalmas

A zománcfestékeket általában fém- és fafelületekre szoktuk használni. Ezek tartós és szép végeredményt nyújtanak, már látványukban is különböznek más festékekről: fényesebbek, tartósabb bevonatot képeznek.

Nálunk, a Bíborfesték Üzletház kínálatában is többféle típusú zománcfesték fellelhető, legyen szó akár matt vagy fényes festékről. Sokféle márka és típus közül lehet választani, például vannak padlózománcok és kerítésfesték is, és színben is széles a választék. 

Fehér zománcfesték, mely vízzel hígítható

A zománcfestékek alapvetően két kategóriába sorolhatók, vannak oldószeres és vizes bázisú festékek. A hígítós változatok bevonata masszívabb, viszont az oldószer kipárolgása miatt káros anyagok is kerülhetnek a levegőbe. A vizes bázisú megoldások környezetbarát megoldást jelentenek. 

Ilyen a Bíborfesték Üzletház kínálatában is megtalálható Poli-Farbe Cellkolor Aqua selyemfényű zománcfesték. Mint a nevéből is kikövetkeztethető, ez vízzel hígítható. Ez a selyemfényű festék fa- és fémfelületeken egyaránt jól működik, időjárásálló, jól fed, tartós és könnyen felvihető a felületekre. 

Ecsettel, lakkhengerrel és szórással is felhordható, és maximum 5 százalékban hígítható vízzel. Fontos, hogy a festéket alaposan keverjük fel a használat előtt, legyen homogén, így lesz az eredmény is tartós. Emellett a felület is legyen száraz és szennyeződésektől mentes, és mindenképp olvassuk el az adott termék használati utasítását. 

Tippek a festés előtt

A festés előtti első lépés a felület előkészítése. A fémfelületeket meg kell szabadítani a rozsdától, le kell csiszolni és meg kell tisztítani a portól és más szennyeződésektől. Egy sima felület garantálja azt, hogy a festéket később egyenletes rétegben fel tudjuk hordani. Nagyon fontos a felület alapozása, ezt univerzális, avagy korróziógátló alapozóval érdemes megtenni. Ez biztosítja azt, hogy a fedőréteg könnyen, simán felvihető legyen a felületre. Az alapozó árnyalatát a fém színének megfelelően válasszuk ki. 

Szintén lényeges, hogy az ecsetünk legyen jó minőségű, a prémium termékkel a munka minősége is jobb lesz, a festéket egyenletesebben tudjuk felvinni a felületre. Az ecsetvonásoknak nem szabad látszódniuk, amikor az alapréteg megszárad. 

Ha a felület nem teljes egészét szeretnénk lefesteni, akkor használjunk festőszalagot, így a többi terület érintetlen és tiszta marad. Ezenkívül kiemelten fontos, hogy mindig várjuk meg, míg egy adott réteg festék megszárad, mielőtt az újabbat felvinnénk. Így a végeredmény egységes, egyenletes lesz, különben szétkennénk, a hólyagos, hullámos felület pedig esztétikailag is zavaró. 

Felkészülten a munka előtt

A zománcfestékek könnyedén felvihetők az adott felületre, komolyabb szaktudás nem szükséges hozzá. Sokoldalú felhasználásuk szintén nagy előny, mint ahogy az is, hogy a fehér zománcfesték mellett többféle szín is elérhető a kínálatban. 

A felújítási, átalakítási munkák előtt pedig fontos, hogy minden alapanyag, eszköz a rendelkezésünkre álljon. Ebben is segítséget nyújt a Bíborfesték Üzletház, ahol minden fontos alapanyagot, illetve munkaeszközt be lehet szerezni.