A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Elfogadom" gombra kattintással. Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatkezelési tájékoztató

Trinát Aqua radiátorzománc 1l

TRILAK
8.669 Ft
Menny.:db

A képek illusztrációk, termékeink a valóságban eltérhetnek.
A gyártó előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatja a csomagolást.

Egységár: 8.669,00 Ft/liter
Cikkszám: 4241
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. május 27.

Trinát Aqua radiátorzománc 1l 

A fehér színű, magasfényű Trinát Aqua radiátorzománc egyaránt alkalmas beltéri radiátorok, bojlerek és csővezetékek bevonására. Speciális hőálló összetételének köszönhetően kiválóan alkalmazható akár 100 °C-os hőigénybevételnek kitett felületeken is, amelyeken rugalmas, jól tapadó, ütésálló bevonatot képez. Vizes bázisa révén a zománcfesték gyorsan szárad, és a festés nem jár kellemetlen oldószerszaggal.
 

Személyes átvétel
Gyere el Nyíregyházi üzletünkbe és vedd át személyesen.
FESTÉSBEN SZAKÉRTŐK VAGYUNK
A vásárlástól kezdve a megvalósításig minden fázisban segítünk!
30 NAPOS ELÁLLÁS
Regisztrált vásárlóinknak és a Vállalkozók számára biztosítjuk!
KÉNYELMES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS
Országos kiszállítás 3 munkanap alatt!
INGYENES TAPÉTA SZÁLLÍTÁS
30.000 Ft fölötti tapéta rendelésnél ingyenes házhoz szállítás
A termék kiszereléseinformation_mark
1 liter
8.669 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Alkalmazási terület

Megfelelően előkészített kül- és beltéri acélfelületű fűtőtestek (radiátorok, csővezetékek) bevonataként alkalmazható. 

Felület-előkészítés

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

Új vas, illetve acélfelületek előkészítése: az új, korábban még nem kezelt fém felületről, az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani, és vízzel leöblíteni. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak).

Régi vas, illetve acélfelületek előkészítése: A korábban már festett fém felületeket alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több, mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás útján), majd zsírtalanítsa.

Belső térben történő alkalmazás esetén, a zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után, a felületet lehetőleg 2 órán belül fesse le Trinát Aqua radiátorzománccal. Külső térben, a festést megelőzően, alapozza a felületet Trinát Aqua korróziógátló alapozóval (2 rétegben, rétegenként min. 40µm száraz rétegvastagságban). Alapozást követően a bevonatrendszer hőállósága csökken, mivel a Trinát Aqua korróziógátló alapozó csak megközelítőleg 80 °C hőmérsékletig hőálló.

Felhasználás

Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Trinát aqua radiátorzománc felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis hígításra van szükség, ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10 % tiszta vízzel hígítsa. Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel le kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el.

Felhordás módja: akril ecsettel, hengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani. Irányadó beállítások:
airless szóráshoz    préslevegős szóráshoz
fúvóka:    0,009”-0,011”    1,5 -2 mm
nyomás:    180-200 bar    2-4 bar
fúvókaszög:    25° – 65°    -
hígítás:    hígítás nem szükséges    5-10 %
kifolyási idő:    -    DIN 4 pohárral: 30-50 sec

 

Színezhetőség: a Trinát aqua radiátorzománc fehér színben kapható.
Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. 

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:

Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően.
Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.
A vízzel hígítható zománcfestékek fényességi fokozata alacsonyabb az oldószeres változatoknál. Ha csillogóan fényes felületet szeretne, használjon oldószeres zománcot.

A vizes termékek felhordására akril ecset ajánlott, mert a hagyományos sörte ecsettel a termék nem oszlatható megfelelően, a festett felület csíkos megjelenésű lesz. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!