Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Trinát radiátor Zománc fehér 0,5 l

TRILAK
5.309 Ft
Menny.:db

A képek illusztrációk, termékeink a valóságban eltérhetnek.
A gyártó előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatja a csomagolást.

Egységár: 10.618,00 Ft/liter
Cikkszám: 2306-1
Elérhetőség: Raktáron
A jól terülő, fehér színű, magasfényű Trinát radiátorzománc egyaránt alkalmas beltéri radiátorok, bojlerek és csővezetékek bevonására. Speciális hőálló összetételének köszönhetően kiválóan alkalmazható akár 100 °C-os hőigénybevételnek kitett felületeken is, amelyeken rugalmas, jól tapadó, ütésálló bevonatot képez. 
Személyes átvétel
Gyere el Nyíregyházi üzletünkbe és vedd át személyesen.
FESTÉSBEN SZAKÉRTŐK VAGYUNK
A vásárlástól kezdve a megvalósításig minden fázisban segítünk!
30 NAPOS ELÁLLÁS
Vállalkozók számára is biztosítjuk!
KÉNYELMES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS
Országos kiszállítás 3 munkanap alatt!
INGYENES TAPÉTA SZÁLLÍTÁS
30.000 Ft fölötti tapéta rendelésnél ingyenes házhoz szállítás
A termék kiszereléseinformation_mark
5.309 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Alkalmazási terület
Megfelelően előkészített kül- és beltéri acélfelületű fűtőtestek (radiátorok, csővezetékek) bevonataként alkalmazható. 

Felület-előkészítés
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően előkészített. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

 • Új vas, illetve acélfelületek előkészítése: az új, korábban még nem kezelt fém felületről, az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani, és vízzel leöblíteni. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak).
 • Régi vas, illetve acélfelületek előkészítése: A korábban már festett fém felületeket alaposan csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több, mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás útján), majd zsírtalanítsa.

Belső térben történő alkalmazás esetén, a zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után, a felületet lehetőleg 2 órán belül fesse le Trinát radiátorzománccal. Külső térben, a festést megelőzően, alapozza a felületet Trinát korróziógátló alapozóval (2 rétegben, rétegenként min. 40µm száraz rétegvastagságban). Alapozást követően a bevonatrendszer hőállósága csökken, mivel a Trinát korróziógátló alapozó csak megközelítőleg 80 °C hőmérsékletig hőálló.

Felhasználás

 • Anyagelőkészítés, hígítás: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Trinát termol radiátorzománc felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis hígításra van szükség, ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10 % Trinát szintetikus hígítóval hígítsa. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt szintetikus hígítóval vagy lakkbenzinnel lehetséges.
 • Felhordás módja: ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással. A rétegeket az úgynevezett „nedves a nedvesen” eljárással 3 órán belül, vagy ha már megszáradt az előző felhordás, 24 óra elteltével kell felvinni. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani. Irányadó beállítások:
  airless szóráshoz préslevegős szóráshoz
fúvóka: 0,009”-0,011” 1,5 -2 mm
nyomás: 180-200 bar 2-4 bar
fúvókaszög: 25° – 65° -
hígítás: hígítás nem szükséges 5-10 %
kifolyási idő: - DIN 4 pohárral: 30-50 sec
 • Színezhetőség: a Trinát radiátorzománc fehér színben kapható.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. 

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:

 • Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően.
 • Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.
 • Ügyeljen arra, hogy a festéket az előírt rétegvastagságnál ne hordja fel vastagabban, mert a túl vastag zománcréteg megrogyhat, a teljes átszáradási ideje jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad.

Termékelőnyök

 • Hőálló
 • Kiválóan tapad
 • Jól terül
 • Tartósan magasfényű, rugalmas, ütésálló bevonat

Alapadatok

Kiadósság:
10 m2/l
Technológia:
oldószeres bázisú
Fényesség:
magasfényű
 

Alkalmazási adatok

Alkalmazási terület:
acélfelületű fűtőtestek
Javasolt rétegszám:
2
Rétegek közötti száradási idő:
2 óra
Használatba vételi idő:
72 óra
Felhordás módja:
ecsettel, hengerrel, szóróberendezéssel
Javasolt henger típusa:
bársony festőhenger
Javasolt ecset típusa:
disznószőr ecset
Szerszámok tisztítása:
hígítóval

Egyéb adatok

Tárolási hőmérséklet:
5°C és 25°C fok között
Tárolási mód:
eredeti csomagolásban, tűző naptól, fagytól védve

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!