Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mester Fix Építési Ragasztó 310 ml törtfehér

MESTER
1.869 Ft
Menny.:db

A képek illusztrációk, termékeink a valóságban eltérhetnek.
A gyártó előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatja a csomagolást.

Egységár: 6.029,03 Ft/liter
Cikkszám: 253
Elérhetőség: Raktáron

Mester Fix Építési Ragasztó 310 ml törtfehér

Szög- és csavarmentes rögzítés . Könnyen felhordható ragasztó fa, fém, PVC, polisztirol ragasztására.

 
 
 

Személyes átvétel
Gyere el Nyíregyházi üzletünkbe és vedd át személyesen.
FESTÉSBEN SZAKÉRTŐK VAGYUNK
A vásárlástól kezdve a megvalósításig minden fázisban segítünk!
30 NAPOS ELÁLLÁS
Vállalkozók számára is biztosítjuk!
KÉNYELMES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS
Országos kiszállítás 3 munkanap alatt!
INGYENES TAPÉTA SZÁLLÍTÁS
30.000 Ft fölötti tapéta rendelésnél ingyenes házhoz szállítás
1.869 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Alkalmazható:

 • Különféle építőanyagok ragasztására, nedvszívó aljzatokra
 • Ragasztható vele: fa (lépcső, ablakpárkány, lambéria, szegőlécek), polisztirol lemezek, álmennyezetek, csempék, fémek, PVC, stb.
 • Kül- és beltérben egyaránt alkalmazható
 • Tartós vízterhelés alatt álló vagy annak kitett helyeken ne használjuk
 • Nem használható bitumenes felületre, PE-re és PP-re

Tulajdonságai:

 • Gyorsan köt, kiválóan tapad, egyenetlen felületen is
 • Megkötés után átfesthető
 • Oldószermentes
 • Hőállóság: -25 oC - + 80 oC
 • Nem veszélyes készítmény

 

Használati utasítás:

 • A ragasztandó felület legyen száraz, tiszta.
 • Legalább az egyik felület legyen nedvszívó.
 • A ragasztót kinyomópisztollyal kígyóvonalban vagy pontszerűen kell felhordani.
 • Helytelen ragasztáskor megkötés előtt csúsztatással korrigálható.
 • Ne használjuk esőben, +5 °C alatti ill. +35 °C feletti hőmérsékleten.
 • Alkalmazásakor tartsuk be a szokott munkaegészségügyi szabályokat.
 • Kérjük, olvassa el a termék műszaki adatlapját.

Jó tanács

A MESTER négyféle vizes bázisú ragasztójáról írunk, melyeket kartusos kiszerelésben találhatunk meg a boltok polcain: MESTER Díszléc és Stukkó RagasztóMESTER Fix Építési RagasztóMESTER Erőmester Szerelési Ragasztó és MESTER Sokoldalú Átlátszó Ragasztó. A ragasztót az egyik felületre hordjuk fel, kígyóvonalban vagy pontszerűen egy kinyomó pisztoly segítségével.  Megkötés előtt csúsztatással még lehetőség van korrigálni.

Minden vizes bázisú ragasztóról elmondható, hogy a teljes száradás 24 óra, ezután terhelhető és átfesthető a ragasztó. A ragasztásnál keletkezett felesleget nedves szivaccsal könnyen el lehet távolítani. Nehezebb tárgyak ragasztása esetén a teljes kötésig alátámasztást kell alkalmazni.

Ha fontosnak gondolja, hogy teljes megkötés után csiszolható legyen az összeragasztott felület, akkor is jó döntés egy MESTER vizes bázisú  ragasztó, mint a Díszléc Stukkó RagasztóFix Építési Ragasztó vagy az Erőmester Szerelés Ragasztó. Ha lakás dekorációt tervezünk díszlécekkel, burkoló lapokkal, gipszkartonnal, polisztirol lapokkal vagy rozettákkal, akkor a MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó a megfelelő választás.   

Ha észrevétlenné szeretnénk tenni a ragasztást, akkor a MESTER Sokoldalú Átlátszó Ragasztóra van szükségünk.  Fontos tudni, hogy az anyag kinyomáskor fehér színű, viszont száradást követően átlátszó lesz. Ha gyors kezdeti  tapadó erőt és nagy terhelhetőséget akarunk, akkor használjuk a MESTER Erőmester Szerelési Ragasztót.

 További ragasztástechnikai kérdésekkel keresse a MESTER csapatát!

 

Tanácsok a Mester ragasztók használatához

 

Felületek, tapadás
A ragasztó akkor tudja csak betölteni funkcióját, ha a ragasztandó felületeket megfelelően előkészítettük. Ez általában azok megtisztítását jelenti minden rárakódott felesleges anyagtól, szennyeződéstől (por, forgács, reszelék) és nedvességtől (víz, olaj, zsír). Egyes anyagok felhordhatók enyhén nedves felületre is, de általában száraz aljzat szükséges.
A megfelelő tapadáshoz figyelembe kell venni, hogy melyik anyag milyen felületen tapad meg. Általában problémás felület a polietilén, a polipropilén és a teflon.

Anyagmennyiség
Mindig vegyük figyelembe a ragasztáskor, hogy se túl sokat, se túl keveset ne használjunk a ragasztóból. Túl kevés anyag esetén nem érjük el a szükséges ragasztóerőt, túl sok anyag esetén pedig nem zajlanak le rendben az anyag megfelelő megkötéséhez szükséges fizikai és kémiai folyamatok. A legtöbb MESTER ragasztót elég kígyóvonalban vagy pontszerűen felhordani. A diszperziós ragasztókat fogazott glettvassal is szétteríthetjük nagyobb felületek esetén.

Az időtényező
A ragasztók felhordását követően – eltérő időtartamban – a ragasztandó felület mozgatással még korrigálható (korrekciós idő). Bizonyos idő elteltével a ragasztóanyag felülete már tapintható és nem ragad. A teljes átkeményedési idő során (ez akár 24-48 óra is lehet) a ragasztóanyag elnyeri végleges állagát.

Hőmérséklet
A ragasztókat felbontatlan állapotban is a megfelelő, előírt hőmérsékleten kell tárolni, száraz, hűvös helyen. Egyes ragasztók fagyveszélyesek. Fontos, hogy a ragasztó felhordásakor az előírt környezeti hőmérsékleti sávon belül legyünk (túl hidegben és nagy hőségben nem vezet eredményre a munkánk). A hőállósági érték alapján eldönthetjük, hogy az adott ragasztóanyag megkötött állapotban milyen hőmérsékleti értékek elviselésére alkalmas.

A felületek alátámasztása, megerősítése
Tartsuk szem előtt, hogy a ragasztó csak a végleges kikeményedést követően rendelkezik a megadott értékekkel. Ezért minden szükséges esetben, főleg nagyobb súlyok esetén a megadott ideig tehermentesítsük a ragasztót alátámasztással vagy egyéb megerősítéssel.

Környezet- és munkavédelem
A ragasztási és tömítési munkák során ne felejtsük szem elől a környezetvédelmi és munkavédelmi szempontokat. Alkalmazzuk azokat a védőeszközöket, amelyeket az anyagok használati utasításai előírnak (védőszemüveg, védőkesztyű). Az anyagok tisztítása azok vegyi összetételétől függ. A diszperziós ragasztók általában vízben oldódnak. A szilikonok és purhabok tisztítására speciális szereket használhatunk.
A maradék ill. a tisztítás során keletkező hulladék elhelyezésekor vegyük figyelembe a környezetvédelmi szempontokat és a gyártóművi előírásokat és jelzéseket.

Ragasztás MESTER anyagokkal
Sokféle MESTER termékkel ragaszthatunk. Alkalmasak ragasztási feladatokra a szilikon termékek (SZILIKON, SEMLEGES, SZANITER), a purhabok (PURHAB, PISZTOLYHAB), az építési és szerelési ragasztók (FIX, DÍSZLÉC, ZSINDELY) és szinte minden anyagra, minden felületre javasoljuk a legújabb fejlesztést, az MS-polimer bázisú anyagot (SZUPER Mindent Ragasztó). Jó ragasztást kíván a MESTER!

Felhasználási ötlet:

Fából készült burkoló elemek (pld. lambéria) felragasztására alkalmas a MESTER Fix Építési Ragasztó.  Az egyik felület legyen mindig nedvszívó (pld. fa, beton, tégla, gázbeton). A ragasztót nem kell teljes felületen felkenni, elég kígyóvonalban vagy pontszerűen felhordani.

 

Eltarthatóság:

+5 °C és +40 °C közötti tárolás esetén legalább 18 hónap.

 

Színválaszték, kiszerelés:

 
törtfehér 310 ml

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!