Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Műgyanta Padló Alapozó Varioplast önterülő padlóhoz 5 kg + 100ml B komponens

ABLONCZY
27.599 Ft
Menny.:db

A képek illusztrációk, termékeink a valóságban eltérhetnek.
A gyártó előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatja a csomagolást.

Egységár: 5.519,80 Ft/kg
Cikkszám: 4200-1
Elérhetőség: 1-2 hét szállítás

Műgyanta alapozó Varioplast

Enyhén ragacsos felülettel szilárduló, új réteg felhordása esetén azzal csiszolás nélkül összekötő, a betonfelülettel közvetlenül érintkező, azzal jó tapadást biztosító műgyanta.

Személyes átvétel
Gyere el Nyíregyházi üzletünkbe és vedd át személyesen.
FESTÉSBEN SZAKÉRTŐK VAGYUNK
A vásárlástól kezdve a megvalósításig minden fázisban segítünk!
30 NAPOS ELÁLLÁS
Vállalkozók számára is biztosítjuk!
KÉNYELMES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS
Országos kiszállítás 3 munkanap alatt!
INGYENES TAPÉTA SZÁLLÍTÁS
30.000 Ft fölötti tapéta rendelésnél ingyenes házhoz szállítás
A termék kiszereléseinformation_mark
27.599 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Varioplast önterülő padló

Alkalmazási területek: A VARIOPLAST padlóbevonat felhordható minden olyan helyen, ahol esztétikus, vízzáró, pormentes, jó kopásállóságú, könnyen takarítható, kémiailag és mechanikusan ellenálló, könnyen javítható padlóburkolatra van szükség. Üvegszállal kombinálva, nagy terhelésnek kitett helyeken is hosszú élettartamot biztosít.

Típusválaszték: Varioplast alapozó: enyhén ragacsos felülettel szilárduló, új réteg felhordása esetén azzal csiszolás nélkül összekötő, a betonfelülettel közvetlenül érintkező, azzal jó tapadást biztosító műgyanta.Varioplast fedő: tapadásmentesen, selyemfényűre szilárduló, normál kémiai igénybevételnek kitett helyeken alkalmazandó, olajálló, benzinálló, normál háztartási tisztítószereknek ellenálló műgyanta.

Keverés: A termékek kétkomponenses műgyanták, ezért közvetlenül a feldolgozás előtt a komponenseket a Keverési táblázat-nak megfelelő arányban alaposan össze kell keverni. Az össze nem kevert vagy nem kellő alapossággal összekevert műgyanta nem köt meg. A keverést legcélszerűbben fúrógépbe fogott keverőszárral lehet elvégezni.Egyszerre csak annyi anyagot szabad bekeverni, amennyit max. 10 perc alatt a felületen biztonságosan el lehet dolgozni.

Hőmérséklet: A termékek kötési ideje a hőmérséklettől függ.Alacsony hőmérsékleten a bevonat nem köt meg, magas hőmérsékleten a kötés túlságosan felgyorsul, nem hagyva időt a feldolgozásra. Ezért a feldolgozási hőmérsékletnek 10-25°C között kell lennie. (Ideális: ~20°C).A gyanta és a hordozó felület hőmérséklete jelentősen nem térhet el.A hőmérséklet a kötési idő alatt jelentősen nem változhat.

A hordozófelülettel szemben támasztott követelmények. Minden hordozófelületnek tisztának, por-, víz-, és olajmentesnek kell lennie. A szennyezett felületet meg kell tisztítani. A sima felületet (pl. aljzatkiegyenlítő) érdesíteni kell! Beton esetén az alapozó réteget csak teherbíró, min. 28 napos, saját levében fával simított, alulról nem nedvesedő szerkezeti betonra szabad felhordani.

A hordozófelületen minden esetben tapadáspróbát kell végezni!

Felület előkészítés: A felületen lévő kiálló részeket le kell csiszolni.El kell távolítani a felületről a cementpép maradványokat, minden laza részt, ill. szennyezőanyagot. A nem megfelelő minőségű és nem megfelelően előkészített betonra való felhordás a padlóburkolat felválását eredményezheti.Elhasználódott járólap esetén a megfelelő zsírtalanítás után a kielégítő tapadás érdekében csiszolás javasolt. Alapozás előtt porszívóval gondos portalanítást kell végezni.

Alapozás: max. 10 perc alatt feldolgozható alapozó mennyiséget a Keverési táblázat szerinti arányban össze kell keverni, majd fel kell hordani.

A gyorsabb munka érdekében az alapozót megfelelő mennyiségben javasolt a felültre vékony csíkokban kicsurgatni, és Teddy-hengerrel elteríteni. Átvonási idő: 10-20 óra.

Felület kiegyenlítés: Rossz felületű, egyenetlen beton esetén a felület kiegyenlítése műgyanta és töltőanyag keverékéből készült glettanyaggal történik. A felület kiegyenlítő készítéséhez alapozó és fedő egyaránt használható, de fedő használata esetén a következő réteg jó tapadásának érdekében a felületet a kötés után csiszolással érdesíteni kell.

Habarcskészítés: 1 kg Keverési táblázat szerinti arányban „B” komponenssel kevert fedőhöz vagy alapozóhoz 5-9 kg száraz, 0.5-ös éleshomokot kell keverni, majd azzal a felületi üregeket ki kell egyenlíteni. Tömörítés után glettvassal a felületet egyenesre kell simítani.

Üvegszál erősítés: a megkötött alapozó rétegre üvegszál-szövetet vagy paplant kell teríteni. Rossz minőségű beton esetén az üvegszál leterítése előtt felületkiegyenlítést kell az előzőekben leírtak szerint végezni. Ellenkező esetben az üvegszál nem fog tökéletesen a betonhoz simulni, ami minőség romlást eredményezhet. A lehelyezett üvegszálat fedővel teddy-henger segítségével át kell itatni. Ügyelni kell arra, hogy az üvegszál és a hordozó felület között ne maradjon levegő buborék. Fedő használata esetén a teljes felületet csiszolni kell. A csiszoláshoz nagyobb felület esetén parkettacsiszoló használata javasolt. Csiszolhatóság: 2-5 óra.

Fedőréteg kialakítás: Nagy felületi simaságot, magas esztétikai követelményeket követelő helyeken fedőréteget kell felhordani. A fedőréteg felhordása úgy történik, hogy (igénytől függően) az alapozóra, glettrétegre, ill. a csiszolt üvegszálas rétegre a keverési táblázat szerinti arányban „B” komponenssel kevert fedőt a falak mentén kezdve, vonalban haladva ki kell önteni a keverőedényből, majd azt glettvassal, teddy-hengerrel vagy ecsettel egyenletesen el kell teríteni. A megkezdett felületekhez mindig friss keverésű anyagot kell önteni, mert ha az kötésnek indul, akkor már nem folyik össze a frissen kiöntött gyantával. Lépésbiztos: 2-5 óra. Terhelhető: 2-5 nap.

Csúszásmentesítés: A megszilárdult glettrétegre vagy a csiszolt üvegszálas rétegre teddy-hengerrel egyenletesen vékony rétegben alapozót vagy fedőt kell felhordani, majd azt kötés előtt telítésig száraz osztályozott kvarchomokkal fel kell szórni.(Kb. 1 kg homok/m2.)Kötés után a felesleges kavicsot el kell távolítani, majd a fedőt fel kell hordani kb. 0.5 kg/m2 mennyiségben.

Általános tudnivalók, praktikák: A munkához használandó szerszámokat, eszközöket előre gondosan ki kell készíteni. Minden technológiai lépés között takarítás javasolt.A kezelendő felület gondos takarítása mellett nagy figyelmet kell szentelni a közlekedési útvonalak és a keverőhely tisztaságának is.

A munkák során mindig legyen törlőrongy a közelben, mely használatával meg lehet akadályozni a gyanta elcsepegését.A munka során használt szerszámok tisztítása még a gyanta megkötése előtt nitrohígítóval történhet.A műgyanta kötés közben hőt termel, mely hő a kötést gyorsítja.

Ezért a nagy tömegben együttlévő Varioplast kötése gyorsabb, mint a környezet hőelvonó képessége miatt kevésbé melegedő vékony rétegben kötő műgyantáé. Ezért javasolt a keverőedényből a bekevert műgyantát a hordozó felületre minél hamarabb, a fedőképességi táblázat szerinti mennyiségben kicsurgatni. A kiöntést követően a következő adag „B” komponens nélküli gyantával a keverőedényt át kell keverni, hogy abban a gélesedés (zselészerű, többé el nem dolgozható csomó) ne indulhasson be. Kis felületen javasolt ellenőrizni a megfelelő tapadás meglétét.

Munkavédelmi, felhasználási és tárolási utasítás: Felhasználás közben a dohányzás és nyílt láng használata tilos.Max. 25°C-on, lezárva, fénytől és sugárzó hőtől védve kell tárolni.A gyanta gőzeinek tartós belégzése egészségre ártalmas lehet, ezért a feldolgozás helyén állandó légcseréről kell gondoskodni. Ha ez nem lehetséges (pl. fűtött helyiség esetén), akkor légzésvédő használata szükséges. Kerülni kell a komponensek szembe jutását, bőrrel való érintkezését. Ha ez mégis megtörténik, vizes mosást kell alkalmazni, szükség esetén orvoshoz kell fordulni.Védőszemüveg és kesztyű viselése javasolt.Tűzveszélyesség: B tűzveszélyességi osztály II. fokozat.Lobbanáspont: 35 C.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!