Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szilikon Szaniter Ceresit cs25 280 ml transzparens

CERESIT
3.359 Ft
Menny.:db

A képek illusztrációk, termékeink a valóságban eltérhetnek.
A gyártó előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatja a csomagolást.

Egységár: 11.996,43 Ft/liter
Cikkszám: 234-1
Elérhetőség: Raktáron

Szilikon Szaniter Ceresit cs25 280 ml transzparens

Rendkívül rugalmas tömítőanyag , időjárás és UV álló . Nedvesség hatására térhálósodik, kül-és beltérben egyaránt használható, gombásodás- és penészálló . Ecetsavasan térhálósodik, nem reped, nem zsugorodik.

Személyes átvétel
Gyere el Nyíregyházi üzletünkbe és vedd át személyesen.
FESTÉSBEN SZAKÉRTŐK VAGYUNK
A vásárlástól kezdve a megvalósításig minden fázisban segítünk!
30 NAPOS ELÁLLÁS
Vállalkozók számára is biztosítjuk!
KÉNYELMES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS
Országos kiszállítás 3 munkanap alatt!
INGYENES TAPÉTA SZÁLLÍTÁS
30.000 Ft fölötti tapéta rendelésnél ingyenes házhoz szállítás
information_markVálassz színt
A termék kiszereléseinformation_mark
280 ml
3.359 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

 JELLEMZŐI:
- UV-, időjárás- és vízálló 
- kül- és beltéri felhasználásra 
- gombásodás- és penészálló (új Microprotect formula) 
- ecetsavasan térhálósodik 
- nagy színválaszték 
- nem színeződik el 
- hosszantartó rugalmasságot biztosít 
- nem reped, nem zsugorodik 
- hőállóság: -40°C és +120°C 
- oldószermentes 

ALKALMAZÁSI TERÜLET:
A Ceresit CS 25 szaniter szilikon egykomponensű, nedvesség hatására kötő, szilikon bázisú szigetelő- és tömítőanyag. Jellemző alkalmazási területek: hidegburkolattal ellátott felületek csatlakozási fugáinak és tágulási hézagainak tömítésére szolgál fürdőszobában, vizes helyiségekben, lépcsőburkolatok valamint lábazatok készítésénél. Az új, Microprotect összetételnek köszönhetően háromszor hatékonyabb gombásodás- és penészedés elleni védelmet tesz lehetővé a hagyományos szaniter szilikonokhoz képest. Hosszantartó védőképességét a megemelt hatóanyag fokozatos kibocsátása révén éri el. Ecetsavasan térhálósodik, ezért nem alkalmazható fémfelületek (elszíneződés veszélye) valamint cement- és mésztartalmú építőanyagok tömítésére (lúgos kémhatás). 

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE:
A fugákat és a csatlakozási hézagokat meg kell tisztítani a portól és egyéb tapadást gátló anyagoktól (pl. olaj, zsiradék stb.). El kell távolítani a laza, puhán tapadó részeket és meg kell győződni, hogy az érintkezési felületek megfelelően szárazak. 

FELHORDÁS:
Vágja le az adagoló csonk tetejét a menetes rész felett. Tekerje rá az adagolócsőrt, vágja le annak hegyét a megfelelő szögben és helyezze a kartust a kinyomópisztolyba. A felületek megfelelő előkészítése után egyenletes vastagságban hordja fel a szilikon tömítőanyagot a helyére. Szükség esetén használjon ragasztószalagot az esztétikus fuga kialakítása érdekében. A kinyomott massza (kb. 5 percig) mosószeres vízbe mártott spatulyával vagy ujjal formázható. Ezt követően az esetlegesen felhasznált ragasztószalagot azonnal el kell távolítani. A még meg nem kötött tömítő anyag oldószerrel-, a már megkötött anyag csak mechanikus úton távolítható el. 

A fugatömítés legfontosabb szabályai: 
- 10 mm fugaszélességig a kinyomott tömítőanyag szélessége és vastagsága legyen egyforma, míg ennél szélesebb fuga esetén ez az arány 2:1 (szélesség : vastagság). 
- Kerülni kell a háromoldalú feltapadást, mert az a tömítőanyag szakadásához vezethet. Ezért célszerű pl. rugalmas fugakitöltő zsinór behelyezése a résbe a tömítő szilikon alkalmazása előtt, különösen a sarkoknál. 

FONTOS TUDNIVALÓK:
A Ceresit CS 25 szaniter szilikon a kötéséhez szükséges nedvességet a levegőből nyeri. Mivel az alacsony páratartalom lassítja a száradást, ezért jól szellőztetett helyiségekben alkalmazzuk! A Ceresit CS 25 szaniter szilikon nem javasolt természetes, elszíneződésre hajlamos kőburkolólapokhoz (pl. márvány, gránit), korrózióra érzékeny fémekhez (pl. réz, ólom), bitumenhez és gumifelületre. Nem alkalmas tükör ragasztására és víz alatti tömítéshez. A kész tömítést ne tegyük ki erőbehatásnak (pl. dörzsölődés, kaparás stb.). Nem érintkezhet étellel, gyógyszerekkel és gyógyászati alapanyagokkal. A szemmel és bőrrel történő érintkezést kerülni kell! Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz fordulni! Gyerekek elől elzárva tartandó! 

MŰSZAKI ADATOK:
Összetétel: acetoxi-szilán térhálósító komponenst és szervetlen töltőanyagokat tartalmaz 
Sűrűség: 1,02 g/ml 
Alkalmazási hőmérséklet : +5°C - +40°C 
Kinyomási sebesség: 450 g/perc 
Bőrösödés kezdete : kb. 15 perc 
Kézzel érinthető: 20 perc elteltével 
Kikeményedési idő: 1 nap alatt: 1,5 mm 
3 nap alatt: 4,0 mm 
Réskitöltő képesség: max. 2 cm 
Szakítószilárdság: 2,0 N/mm2 
Szakadási nyúlás: 130% 
A fenti adatok normál klímára (+23°C és 50% relatív páratartalom) vonatkoznak. 

KISZERELÉS: 280 ml műanyag kartusban. 

TÁROLÁS:
Eredeti göngyölegben, hűvös, száraz, jól szellőztetett helyen. 

FELHASZNÁLHATÓ:
Felbontatlan állapotban szobahőmérsékleten tárolva a gyártástól számított 18 hónapig. 

EGYÉB INFORMÁCIÓK:
A tömítőanyag maradványt nem szabad a szennyvízhálózatba és természetes vizekbe juttatni! A göngyöleget csak akkor tegye a hulladék gyűjtőbe, ha az teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A munkakörülmények és az anyagok sokfélesége miatt, a munka megkezdése előtt célszerű próbatömítést végezni.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!