A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Elfogadom" gombra kattintással. Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatkezelési tájékoztató

Beltéri falfestés ötletek: színek, zónák, hangsúlyok

Beltéri falfestés ötletek: színek, zónák, hangsúlyok

Otthonunk felújításakor legtöbbször racionális döntéseket hozunk, azonban ahogy haladunk a munkálatokkal, a beltéri falfestés ötletek egyre jobban elgondolkodtathatnak. Egyre-másra jelennek meg az újabb és újabb színek, és bizony nem könnyű a választás. 

A titkos fegyver: a szín

Egy-egy díszléc a plafonnál vizuálisan lecsökkentheti vagy akár meg is emelheti a mennyezetet attól függően, hogy milyen kontrasztban van a falakkal. A beltéri falfestés ötletek ügyes használatával pedig az egyik helyiséget pezsgő, élénk szobává alakíthatjuk, míg a másikat egy nyugodt, könyvolvasós kuckóvá.

A nyitott terű otthonokban pedig, ahol a konyha, a nappali és az étkező gyakran egyetlen nagy teret alkot, a színeket arra használhatjuk, hogy segítsenek meghatározni a belső tereket, és fókuszpontokat hozzanak létre. A trükk az, hogyan is választjuk ki a megfelelő színeket. A webshopunk beltéri falfesték kínálatában a színek széles skálájából válogathatsz.

Nemcsak a színek sokfélék, hanem a festékek tulajdonságait tekintve is van bőven választék. Lég- és páraáteresztő festékek, mosható falfestékek, padlófestékek, penészgátló festékek és folttakarók, színes falfestékek is kaphatók, de ha valaki teljesen egyedi megoldásokra törekszik, a különböző minőségi színezőpasztákkal is kiélheti kreativitását. 

Színek kavalkádja

Emlékezzünk arra, hogy ugyan több tucatféle színnel találkozhatunk egy festékeket forgalmazó webshopban, de alapvetően mind az alapszíneket veszi alapul. Tehát még azelőtt iktassunk ki néhányat, hogy elkezdenénk keresgélni.

Vörösek, sárgák, zöldek, kékek – halvány, világos, pasztell árnyalatban olykor valóban döntésképtelennek bizonyulhatunk. Azonban ha megnézzük ezen árnyalatok sötétebb verzióit, akkor könnyebben dönthetünk. Itt van például a Poli-Farbe Platinum foltálló falfesték, mely olyan pasztelles-meleg árnyalatokban kapható, mint a barna bogáncs, a naspolya vagy épp a földi mogyoró. Hideg árnyalatai például a deres fagyöngy és az ezüst párna cserje. 

Ha nem tudunk választani, akkor íme egy apró trükk: válasszunk ki három színt az otthon már meglévő tárgyainkból. Például egy kedvenc párnát, egy sálat vagy egy festményt. Ezeknek a tárgyaknak a színeit hívjuk aztán segítségül a beltéri falfesték választásakor. 

Beltéri falfestés ötletek hosszú távra

Minden évre jönnek az újabb és újabb divatszínek a lakberendezésben is, és lehetséges, hogy egy-kettő ilyen elvarázsol bennünket. Ilyenkor tegyük fel magunknak a kérdést, hogy ez vajon kiállja-e az idő próbáját.

Ha nem vagyunk biztosak a döntésben, akkor inkább válasszunk semlegesebb árnyalatokat, és ilyenkor a lakásdekoráció során alkalmazhatunk élénkebb, karakteresebb színeket. Vagy, ha az egybefüggő tereket szeretnénk zónákká osztani vizuálisan, akkor is használhatunk erősebb árnyalatokat, jelzésként, hogy itt egy újfajta tér kezdődik.

Végezetül pedig ne felejtsük el, hogy a színek érzelmi reakciót váltanak ki. Általában a hideg színeket, mint amilyen a kék, a zöld és a tiszta fehér megnyugtatónak érzékeljük, míg a meleg színek, mint a narancs, a vörös és a sárga, energikus hatást keltenek.

A meleg színek tehát a társas terekben működnek jól, míg a hideg árnyalatok az olyan helyiségekben, melyeket egyedül használunk, például a fürdőszobában vagy a dolgozószobában.

Széles kínálattal, színek egész kavalkádjával várjuk megkeresésed elérhetőségeinken, ha beltéri falfestékre van szükséged.